Summa sidvisningar

fredag 28 augusti 2015

Klar!!!

Under en längre tid och då med Anna Bengtsson och Eva Månssons hjälp har min quilt som jag vill visa er  idag varit klar.
Dessa goa töser har hjälpt mig med lite mera tyg då mitt helt plötsligt tog slut.

För att göra en berättelse kort  idag är inte lätt  för  egentligen är  den väldig  lååång nu får den bli det den blir och så här  började mina tankar om denna tygserie och dess historia.

 Och det var då Anna och jag träffade Jen Kingwell i Houston  på Quilt Market i höstas när vi var där. Nu var det inte bara tygerna som jag blev förälskad i utan ""nästan ""Jen själv en så otrolig trevlig människa  quiltare och så enkel .
Hennes tyger och quiltar föll jag bara för  så där i hennes monter de var myllriga och härliga och påminde mig lite om min mormors rockar eller klänningar hon hade när jag växte upp.


 
 
Väl hemma igen så längtade jag efter att hennes tygserie Gardenvale från  Moda.
 
 
 

och tillslut i början på sommaren så KOM dessa tyger ......Jippi.... men vad hände då ?? jo lilla jag blev ju nockad av en förkylning och var utslagen i 5 långa veckor!!Trött och hängig orkande jag bara inte sy tänka eller  skapa ochsy av min  min Jelly Roll och lite metervara som bara låg där och väntade väntade och väntade..

Kanske är det lite tur att det bara låg där för då hade jag tid att fundera planera innan mitt arbete började med dagens quilt jag har färdig och visar upp idag.

Ett gammalt mönster har förföljt mig i månader och det är Honey Bee letade på bl.a  Instagram om någon sytt detta mönster  eller i  Jens tyger men hittade det inte.
Så nu äntligen så fick jag både lust och helt plötsligt ork och satte igång...njöt av sömnaden som äntligen var tillbaka tills bas tyget tog slut...men med räddande änglar och vänner Anna och Eva så blev min quilt äntligen klar!!!!
En ovanlig quilt sydd av Bambi eller hur ?? Mina  quilt vänner  här i Varberg var lite tudelade då jag hade med den och visade dem denna på våran syträff sist och det accepterar jag...myller eller rörig kalla den vad ni vill men med min långa historia och de möten och alla intryck jag har fått uppleva så kommer just denna quilten att vara något alldeles speciell för mig!!
Dessutom kan jag ju också hoppas på att jag är den enda...tills idag!! som sytt av dessa tyger och detta mönster en quilt.......i Jen Kingwells Gardenvale. 
 
Storleken på den är 105x130 cm  eller 41x51inch härlig storlek på en mys myller quilt att vila under i soffan till hösten och vintern..
Jag har bara använt Jens tyger i denna  Honey Bees quilt och quiltat med en grön melerad tråd från Aurfil .Vadden givetvis 80/20!!
 
Min skapelse och berättelse länkar jag idag till
 
Ha en fin fredag mina vänner!Kram Bambi

6 kommentarer:

Dollandesign sa...

Wow!
Du har sytt en helt otroligt vacker quilt, tycker jag.
Den "föll mig i smaken" direkt.
Jag hoppas att även Du får en fin fredag, vännen.

Dollandesign

Ann-Kristin Kristoffersen sa...

Väldigt fin blev den..☺

Ann-Kristin Kristoffersen sa...

Väldigt fin blev den..☺

Laura sa...

That's really beautiful!

annemarlen sa...

Jag tycker ditt täcke blev superhärligt.

Ha en skön helg, kram.

Ann sa...

This is really beautiful! Nice work!