Summa sidvisningar

måndag 13 juni 2016

Sommar present!!!
Välkomna till Visa och Berätta måndag nr 140!!
Idag är det en ny länkar dag och mitt Visa och Berätta Måndag är öppet ända fram till torsdag kl 23.55 så ni har all tid på er och vara med och länka er fina blogg och inspirera oss med det ni syr/sytt!!

Som en liten belöning eller en liten present från mig skall jag i dag lägga ut min populära Bambilöpare!!En lättsydd sådan och fantastisk rolig att sy säger de som redan testat detta mönster. Givet kan du sy en quilt  eller fyrkantig duk eller vad du vill och hur många block du också vill.

Tygåtgång till löparen som är sydd med fyra block((8,5x 8,5inch är storleken på blocken)


1.Minst 4st olika mönstrade  eller enfägade tyger och då remsor som du skär 2,5x 28,0 inch samt 4st kvadrater 4,5x4,5 inch.
2.Skär upp varje remsa i 4st 2,5 x4,5 inch rektanglar  och 4st 2,5x2,5 inch kvadrater.
3.Lägg ut dina skurna  tyger som bilden visar.
4.Börja med att sy ihop kvadraterna till blocket med 1/4 inch sömsmån och då skall måttet på dessa två kvadrater bli 4,5 inch om du har rätt mått på din pressarfot ..se bild
5. Sy sedan ihop rektanglarna med varandra som bilden visar och måttet här är då 8,5 inch.
Pressa!!
6. Sy nu i hop de  två sydda kvadraterna på varje sida om den stora kvadraten som har måttet 4,5x4,5 inch.
Pressa!!
 7. Sy därefter ihop dina två rektanglar  upptill och sedan längst ned på arbetet.
 Pressa!!


 Nu är ditt första block färdigt och så syr du ytterligare 3 block och sammanfogar dem i rad efter varandra. Pressa!! Hur du vill sy ihop dina block avgör du själv och som tips så kan du se hur jag har gjort på de olika löparna jag sytt tidigare  och de kommer här nedan.


Efter detta syr du på kanter om du vill ha den längre och bredare och quiltar den på ditt sätt. Tips 2.5 inch breda remsor !!
Vill du bara använda scrapsbitar så går det givet bra det också och då behöver du av varje tyg 2,5x7,0 inch.
Vill du byta ut  den hela mittrutan till små 2,5x2,5 inch går givet detta också bra sy då en four patch istället.

 Detta blir min  lilla och enkla sommarpresent till er alla  dels för att ni orkat länka  varje måndag hit till mig men också peppat mig med era fina  kommentarer .De värmer!!
Nu hoppas jag att ni vill testa sy och tycka till om den var rolig att sy..vill du dessutom visa upp den här på Visa och Berätta måndag går det givet alldeles utmärkt men du kan också på Instagram Hachtagga #bambilöpare!!

 Lycka till mina vänner och det skall bli så spännande och se hur många av er som syr denna löpare i veckan och visar upp den här på Visa och Berätta måndag eller på Instagram!