Summa sidvisningar

fredag 2 oktober 2015

Färdig till fredag!!
..eller måndag ...eller onsdag kanske ...men idag är det fredag!! och då är jag klar med en quilt att visa upp på olika bloggar runt om i världen .....hur har ni det på måndagar ?? inte behöver ni vara klara bara vara med och inspirera!!här på min blogg och PÅ Visa och Berätta måndag!!
Men idag handlar det om jag och fredag och min inspiration och länkning!!


Ni som följt mig i veckan har också följt min crazy quilt och den blev helklar framför TV:n igår kväll .En sådan där sömnad som bara blev till kan jag säga inget planerat och ingen tanke bara sy av min fulla scrapslåda och det var så kul att sy så det gick liksom inte att sluta.Två kvällar satt jag och njöt av min sömnad samtidigt som det är ett bra sätt att bli av med många överblivna tygbitar jag samlat på.
 
 

Jag har också tänkt på att just nu i våra dagar då vi får en ström av flyktingar till oss här i landet så kan  detta  vara  en bra sätt/till sömnad och mönster  att hjälpa till med som en gåva om man vill sy en quilt att ge bort.
Scraps har vi ju gott om och lakansväv eller liknande väv att sy på och denna quilt värmer och ger en färgklick i tillvaron för många behövande!!

För mönstret och sättet att sy det hela är hur enkelt som helst och tygbitarna formar ju hela quilten .
Jag har sytt det hela på lakansväv och då med 30cm kvadrater .Börjat med en tygbit i mitten på lakansbiten och sedan har jag sytt runt runt runt och fyllt hela tygbiten  med olika remsor eller " konstiga" tygbitar.

Hela quilten har  faktiskt dessutom sin  historia för varje tyg bit har jag sytt av tidigare och om tygerna  kunde berätta så kanske det kunde bli en hel bok om oss  ..vem vet bara tygerna!!!!

Hur som helst så har jag quiltat med YLI melerade tråd och jag har bara satt dukvadd emellan tyckte det liksom räckte så.Storleken på quilten är 130x160cm eller ca 51,0 x 63,0 inch. och är nu en riktig färgglad myllerquilt att svepa in sig när kylan börjar knacka på dörren.

Idag så länkar jag som vanligt till följande bloggar!!

http://crazymomquilts.blogspot.se
http://richardquilts.blogspot.no
http://confessionsofafabricaddict.blogspot.ca


Följ gärna med över då de öppnat sina bloggar och njut av allas inspiration från de om länkar dit!!

Fredagskram!!säger Bambi