Summa sidvisningar

måndag 25 januari 2016

Välkomna till Visa och Berätta måndag nr 119!!

Mycket är på gång här hos mig och det känns så bra och jag njuter av våran hobby och de teman jag tänker ha både här på min blogg men också i mina grupper och även på de kurser jag ska ha. Det är sällan att jag känner mig så nöjd och jag undrar bara hur det kan bli så här.
 Men någon  gång i livet skall jag väl också få till det. Som ni läste igår så skall vi starta en Moderna Dear Jane träffar lite då och då här i Viken och kanske hänger ni på där hemma också ....ni som en gång kanske började att sy på denna quilt och som nu bara ligger i en låda!!
Eller varför inte vara med från början.


Här på min blogg skall jag försöka att inspirera er med en

 Sampler quilt i Modern half square triangle !!

som kommer att innehålla 24 olika block. Quilten kommer att bli en perfekt mysquilt i storlek. Jag kommer att sy mina block i vitt och svart och då räknar jag med en tygåtgång på 12 remsor på hel bredd av varje färg och 5 inch breda.

Vill ni vara med och sy dessa block??

Så kan ni givet sy den i de färger ni vill som passar er bäst... scraps tyger jultyger eller varför inte en Amish quilt!!Låt fantasin flöda!!
Här kommer en enkel beskrivning hur du börjar och skära ..sy dessa trianglar. Till varje färdigt block behöver du 4 st vita och 4 st svarta ( bastyg)kvadrater 5x5 inch.

Bild ett: Av dina 5 inch breda remsor skär du ut 4st vita och 4 st svarta kvadrater 5x5 inch .Lägger ihop två och två ( en vit och en svart räta mot räta)
Bild två: Sy med din inchfot runt om alla fyra sidorna på kvadraterna .Jag har ritat med blå penna hur du syr.
Ibörjan och slutet på varje sida fäster jag tråden så den inte löper upp efter nästa moment.
Bild nr tre: Skär nu ifrån hörn till hörn itu din kvadrat här har jag också ritat hur du skär med blå penna.
Av varje kvadrat du nu sytt skär du fram 4 st triangelblock. Till varje färdigt triangel block går det 16 trianglar och du behöver då ytterligare tre kvadrater att sy runt och skära upp.
När jag pressar trianglarna  delar jag på sömmen vitt mot vitt och svart mot svart.Jag tycker det är lättast så för att få spetsarna fina när jag syr ihop blocket .

 Första blocket er ut så här och under veckorna framåt kommer det att dyka upp ett eller flera block här på min blogg.

 Mycket modernt har det blivit omskrivit idag men jag är helt införstådd med att inget är nytt allt finns sedan tidigare väl dokumenterat i böcker och tidningar eller givet vårat nät.. men idag har vi ju ett annat sätt att lösa våran sömnad och ett nytt modernt tänk i färger.....och form....

Jag tror och hoppas att ni alla som vill hänga på och sy dessa enkla men vackra block kommer att finna ett favorit block som ni kommer att sy då och då till andra alster än en samplerquilt. Och visst är våran hobby fantastik ...