Summa sidvisningar

torsdag 19 februari 2015

En ny snöboll...


Förra månaden visade jag några mönster på olika block och då hade jag hämtat de flesta av dem ur kalendern 365 blocks a year och författare är Nancy J.Martins.
Hennes snowball mönster var då också med...men blocket hade då lite större mått.


Idag skall ni få samma mönster men då har jag använt mig utav mallen snowball och kommer då från Creative Grinds.


 
 
Många av mina läsare har hört av sig om sina mallar som bara ligger ....kan inte du Bambi visa upp dem på din blogg och få mig till att ta fram och börja använda dem.....Visst kan jag väl detta...iaf de mallar jag har!!
Eftersom många fortfarande har vinter och snö så passar väl  denna mallen fortfarande bra hoppas jag.
 
Till denna mallen så använder man 5x5 inch block till själva snöbollen och här passar ett Charmpacks bunt väldigt väldigt bra .....Sedan använder du 2 st kvadrater av ett mönstrat tyg 2,5x2,5 inch.
Delar dessa små kvadrater diagonalt och du har nu 4st trianglar.Ta fram mallen och lägg dem på den stora kvadraten(Vit) och skär ut den sy sedan på de mönstrade kvadraterna på de hörn du skurit av.
 
 

 
 
Sy sedan ihop dina block med varandra och trolla fram en vacker quilt!!
På den jag visar idag så har jag varit väldigt snäll och satt mina samma  mönstrade tringlar på varje block men du kan givet blanda dem efter humör!!
Använder du ett mönstrat Charmpack så använder du till dina trianglar ett lite mindra mönstrat bastyg ,,,detta tycker jag är finast men givet kan du leka precis som du vill.
 


Man kan ju som jag skrivit tidigare sy ett block på många olika sätt detta är ytterligare ett med snöbollen och då med mall.
Inget är rätt och inget är fel  kom ihåg det!!
Huvudsak är att man har roligt med sin hobby .....eller hur     Lycka till mina vänner!!BAMBI