Summa sidvisningar

torsdag 18 december 2014

Charm Pack!!

Denna torsdag  blir det ett kort litet Visa och Berätta med sömnad från en förpackning 5x5 inch färdigskurna kvadrater från samma tygserie och  det brukar vara  42 st kvadrater i en förpackning.
                  Ett Charm Pack!!
Jag har berättat innan att min sömnad bygger oftast på måtten 2,5 eller 5,0 inch  och därför gillar jag dessa förpackningar väldigt mycket och då tillsammans med ett bastyg kan man trolla fram det mesta på ett mycket enkelt och snabbt sätt.
Idag så finns det massor av mönster att köpa, i tidningar eller  här på nätet på vad man kan sy utav dessa tygbuntar och i mina sy grupper har vi testat en hel del av dem med ett positivt resultat.
Så idag blir det de allra lättaste!!

 

 
 
Här har jag skurit ned bitarna till 2,5x2,5 inch och så byggt vidare på ett bastyg.(Idag så har det ju också kommit små charmpack med just detta mått 2.5x2.5 inch!!)
 
 
Till denna quilten har jag använt svart bastyg  och så har jag delat kvadraterna på hälften .Både bastyget och charm packs bitarna har måttet 2,5x5,0 inch.
 
 
 

 
 
Bilden den talar väl för sig själv ,,,,ett Charm pack med batiktyg och Twisterlinjalen tillsammans har gjort denna quilten ,,,,,,men jag har sytt!!
 
 

 
 
Här har jag sytt en duk till våran lilla goa tös och då har jag med en förpackning  och Hatchets linjalen lätt trollat fram den och så givet lite bastyg till.
Jag kan också berätta om ni inte vet detta redan att det idag finns många linjaler mallar som passar just till dessa förpackningar.
 
 Så till sist idag kvadraterna rätt upp och ned sammanfogade med smala remsor.....


Nu är det slut på Visa och Berätta för idag och jag återkommer med andra sy tips med just detta mått vid ett annat tillfälle.Det är några dagar kvar till jul och vill ni lätt och snabbt sy  en fin julklapp så lovar jag att ni hinner.....t.o.m två quiltar!!!

Önskar er alla en härlig SY torsdag!!Bambikram och lycka till