Summa sidvisningar

lördag 10 december 2011

En till utmaning .....

   ..... är nu färdig och ligger bakom mig!!!
Känner mig enormt glad och duktig,,,och blogg nr två idag!!
Här kommer Marias utmaning,,maskinbroderat julmönster och så fick jag tre blåa tygbitar...Vad skulle jag göra av detta???Hmm ,,det lilla chipet har funderat och funderat...och det fick bli en glögg/vin påse.

Hoppas Maria att den duger......och blir godkänd.

Du är som vanligt allert och lägger ut små krokar för mig ,,jätte roligt är det ska du veta.Min lilla däruppe får arbeta och jag tror inte att den somnar in ..än iaf!!För det finns ju en till att beta av men det var inte stoppdatum innan nyår!!


Nu har det börjat att blåsa upp igen och regnet drar  åter in över oss...så tråkigt detta är..men jag är glad jag, över att ha dessa ""små"" utmaningar liggande ,,så har jag lite att syssla med,,för det är riktigt kul ska ni veta.
Så till nästa projekt.........

Ha en fin kväll om ni är på nobelfesten eller bakom era symaskiner!!!Hoppas det är någon som löser ,mitt te problem som var det första inlägget handlade om idag!!

Kram!!

Fler utmaningar!!

Igår var vi en snabbis till affären ,,för att fylla på lite i kylet.Så nu behöver vi inte gå ut på hela helgen,,och det är så skönt att få vara inne.Möjligtvis  blir det mannen.som  får ta fram vattenslngen igen !!om vi ska kunna se ut!!!Ja ,,detta väder!!

Har lagt fram en del måsten..julen närmar ju sig med stormsteg.Så finns det några deadline för utmaningar,till detta datum.
En av dem har jag haft ett tag,,fick en utmaning av EvaW  i Malmö i höstas,,gör vad du vill och sätt till de tyger du vill.Tyget var brunt och så vackert,,har inte haft hjärta att sätta saxen i det.Dessutom kom spets och dragkejda med till detta arbete ...Baksidan!!


Jag har under hösten broderat lite,,små bilder med text från olika böcker och mönster.Nu så hade jag en litet färdigt broderi med en nallebjörn på,men med vitt bakgrundstyg.Blev inte riktigt bra tycket jag ,,blev för hårt.Kom att tänka  på att när jag var i Norge för ett antal år sedan, så talade de norska quiltvännerna där, mycket om att de färgade med te.
Test ,test och det blev riktigt bra ..mitt lilla broderi till min nya nesse,lite beigeaktigt....Nu skall det handquiltas lite innanför spetsen med grova stygn och en brun tråd,,,när fingarna vill,,,så är min utmaning ,helt klar.
I denna lite höga nesse skall min almenacka och not. block ligga samt penna och dyl.Äntligen kommer jag att veta var dessa saker finns..slipper att leta,,,,och Eva,, du finns också med mig ,hela tiden!!

Tack snälla du !!


Har ni där ute liten erfarenhet av te-färgning?????Snälla delge den till oss,,så vi/jag  kan få testa.Själv kokade jag bara upp vatten och la i tepåsar,,,fixerade inget efteråt ,,fel eller rätt??

Var rädda om er denna lördag ,,håll hårt i hatten!!!!Kramar i massor