Summa sidvisningar

söndag 27 januari 2019

Återbruk!!


Talade med en quiltvän i förra veckan om Återbruk.Igår när jag sorterade mina quiltar jag hämtat hem från centrallager B så fann jag dessa två.
Den översta är ett tjockt gardin tyg som vi hade på 80-90 talet som långa stiliga längder som blev perfekt då den första Twistermallen kom och jag skulle givetvis testa.
Av dessa längder fick jag ut till twisterlinjalen 10 inch kvadrater som jag behövde för att sy min nya  quilt och testa linjalen.
Ni alla som sytt och skurit med denna mall vet att om man skär försiktigt så får man kvadrater emellan blocken kvar och dessa räcker till den mellan twister (5inch!!)Nu valde jag att fortsätta sy på Återbruks banan ett  Four Patch block och då kom  en gäng tjocka linne handdukar till nytta.Det blå tyget är ett påslakan. Jag vill påpeka att dessa tyger jag använt var och är i mycket bra skick.För att få ihop mina block är det ett "vanligt" lite gulligt bomullstyg.
När jag tog hem dessa quiltar så fattades lukkekant eller avslutningskant på Four Patch quilten och den sydde jag till igår av ett Basic Grey tyg som jag tyckte passade bra.

Idag så kom vintern till Varberg och vi får titta på hur det snöar och blåser ute så det blir en perfekt söndag tillsammans med min Janne och Rutkock!!!

Kram från eran Bambi