Summa sidvisningar

måndag 5 april 2021

Show and Tell Monday Nr 429

 Nu är det en  ny månad och min planering av den när det gäller sömnad är att sy klart mitt tredje och sista? hexagon quilt.I Juni tar vårat barnbarn studenten och då tänker jag överlämna det.

Precis som jag gjort till hennes syster och kusin och det blir varsin hexagon quilt till en dubbelsäng.

Igår var vädret lite si och så och då satt jag inne hela dagen och försökte komma en bit på vägen mot slutet av hand sömnaden.

Sedan är det  quiltningen som är kvar och tyvärr får det ske med symaskin .Mina händer och fingrar pallar inte längre detta och så stora arbeten

.Ledsamt är det men tyvärr ,,,

'Det är bara Wilmas quilt som är handquiltad och det första av dessa tre.Som ni ser så lär det bli en hel del hexagoner kvar och vad jag gör med dem? Just nu så vet jag inte för det är ju inte lätt att vara  ekorre också...


Mallarna har jag ritat en gång och klippt ut från kartong sedan har jag ritat hexagonen med sömsmån på tyg och klippt ut den-Därefter har jag tråcklat fast tyget på mallen och sist sytt ihop det hela.

Idag är ju allt så mycket enklare när det finns klara mallar att köpa ,lim att fästa tyget med osv.Ja ni vet.

Tänker jag efter så är det en otroligt arbete som är nedlagt på dessa quiltar.Tygerna är scraps och skall så vara för det var själva tanken jag hade från början och nu ser jag slutet!!

Inte slängs det något här inte!!
Här är Wilmas quilt ,Skall jag skryta lite hamnade jag med denna quilt i Hallands Nyheter när den var med på en utställning på Rydals museum med hennes quilt.
Och detta är då Linneas.
De är ju lite lika eftersom jag inte tänkt på färger eller mönster på tygerna utan bara tagit en hexagon i taget och sytt ihop.Och quilten blir som de blivit!!

Som ni förstår så saknas det inte tidsfördriv!!

Ha en skön vecka mina vänner .Eran Bambi