Summa sidvisningar

fredag 28 januari 2011

Myller....

... och scraps  kan bli ett,beroende hur man placerar de olika bitarna,färg och form.Jag har tagit fram en ,inte så gammal bild på en quilt som jag gärna vill visa er.Tanken är att ni ska få en liten inspiration och titta ner i era burkar med färdig skurna scraps och börja sy.

Denna quilt har jag sytt på följande sätt.Av färdigskurns fyrkanter (2,5 inch) som ligger i en burk vid symaskinen ,har jag tagit två och två bitar och sytt ihop. Varje gång jag har börjat sy på en söm! Dessutom har jag inte brytt mig vilket mönster eller färg det är på scrapsen,bara inte två exakt lika bitar har hamnat jämte varandra. Sedan har jag fortsatt sy fyra och fyra ,osv

På så sätt går det fort att sy en quilt och du får ett myller täcke av dina scraps ,som blir jätte mysigt.Vill du ha varannan enfärgad /scrapsen är det bara att sy på  samma sätt.Men då får du ha en burk med enfärgade och en med scraps.Då kan den se ut så här, när den är färdig!!
Testa gärna ,detta sätt är  så kul att sy ,det går fort och du tänker inte på att du syr en ny quilt.Så ,vips så har du en ny quilt av bara farten.Dessutom får du en quilt som finns massor av minnen i ,där tygerna berättar sin historia.


Sist men inte minst,vill jag tacka alla för era gulliga kommentarer ang min svart/gröna quilt igår.Jag blir både rörd och stolt!!! Bamsekramar på ER!!

Tänk vad era  kommentarer satte press och dj-anammat i mig ,så igår kväll sydde jag de sista stygnen på lukkekanken.Nu ligger denna quilt här ,till allmän beundran och sedan får den väl åka vidare ...ni vet C-lager B.

Fredagsmyller på ER alla!!Bamsekramar till Er alla