Summa sidvisningar

fredag 13 juni 2014

Härliga festliga fredag!!
Solen den skiner frukosten är intagen på altanen och i em. kommer våra barnbarn på sitt sommarlov.....kan det bli bättre!!!!

Under två dagar har jag visat mina hexagon quiltar och idag får ni alla se nr tre!!jag har egentligen visat dem lite  i fel ordning men det bjuder jag på .
Idag kommer den quilt med hexagoner som är hel färdig mäter 260x260 cm eller 102,5x 102,5 inch ca 7000 små hexagoner är det i den och de andra två hexagon quiltarna skall bli lika stora!! 
 
Detta har varit en trevlig sysselsättning genom åren och är givet fortfarande ,,,,handsömnad på tåget /bilen eller ute på altanen men tyvärr får man ju inte med ett sådant här arbete på flyget längre.
Handarbetet passar ju också att ta med på ""mina"" Quiltcafeer!!
 

 
Dessa tre hexagon quiltar kommer att innehålla hela mitt liv med min hobby för i dessa quiltar finns alla scraps  jag har haft genom mitt sy liv!!
Förr när jag började sy hexagoner ritade jag  pappmallarna tråklade fast tygerna på mallarna bara detta är ett otroligt jobb....som tur är så har det kommit  färdig tryckta mallar och lim /clips. som underlättar lite.
 
Min färdigquiltade  hexagon quilt har ingen vadd emellan fram och baksida .Hexagonerna är så små så invikningen av tygerna har blivit "vadden""
 
 
 
 
Under denna fredag hoppas jag att en sådan här flaska får komma fram
 
 
 
 
 
 
....till vad?? jo det får ni lista ut!!!
 
Fredagslänkning idag också till följande bloggar!!
 
 
Önskar Er alla en trevlig fredag!!Bambikramar