Summa sidvisningar

måndag 18 januari 2016

Välkomna till en ny Visa och Berätta måndag nr 118!!

Sverige har fått vinter och kallt och även här vid kusten så kryper temperaturen ned... Solen har dock visat sig på sin bästa sida dessa dagar som tur är ...men altanen som vi älskar att vara på är just nu avlägsen och bikinin den fick läggas tillbaka i byrån...

Nu har många sy grupper kommit igång och här hos mig börjar vi först i denna veckan...sent är det men då kör vi två pass denna veckan onsdag och torsdag för att riktigt komma igång!!! Tuffa dagar för mig men vad gör man inte för sin hobby!! Två dagar från kl nio på morgonen till ca tjugoett på kvällen men jag längtar och så hoppas jag också de mina gör och vet ni ....jag väntar på att få se deras hemläxa.....så himla spännande att få se och njuta av!!!! (Kanske ni också!! ) Spännande är det med våran hobby ...vårat Rikstäcke och mitt Visa och Berätta måndag!! Jag vill så gärna att allt detta skall fungera och om jag fattat rätt så sviktar det.... lite här och där. Så 2016 får vi alla försöka och hjälpas åt och lyfta våran hobby till...skyarna!!Och när det gäller vårat Rikstäcke så gäller det att värva medlemmar... och nu så finns det dessutom en tävling...så kolla och läs på hemsidan. I senaste numret av Rikstäcket visade Ingrid Gammelsaeter hur man syr på kassakvitton.!!


Men så även för bara några dagar sedan har
http://dollandesigan.blogspot.se
visat hur hon syr.(Dolores är en av de bloggar som ni säkert följt här på mitt Visa och Berätta måndag vecka efter vecka och hon har inspirerat må jag säga!!)Tack!!
 Kassakvitton är en bra sätt att ta vara på små små tygbitar och sy dem på papperet...sedan får du ha fantasi till vad du vill göra dem och Ingrids inlägg i tidningen är en jätte läcker löpare. Själv har jag sytt mängder av kassakvitto rullar använt dem till bl.a kanter men också hela quiltar en riktig myller quilt.
Några bilder ser ni här ovan.
Är man ekorre som jag så är dessa remsor perfekta att ta tillvara de allra sist tygbitarna som egentligen skulle hamnat i soptunnan men som räcker till så mycket.... Det tråkiga är papperet och det måste du alltid ta bort....men om du syr med ganska så små stygn så går det relativt fort. Använder du däremot riv vliselin så kan det sitta kvar ....
 Detta var allt från mig idag och jag vet inte om jag inspirerat så himla mycket men då tycker jag att ni alla andra får göra det istället så välkomna och länka till dagens Visa och Berätta måndag!!