Summa sidvisningar

söndag 10 augusti 2014

Skugg quilt!!
Våran hobby är fantastisk eller hur???
Genom den får man  bl.a vänner man får också leka och man får också gotta sig i färg och form.
För ett antal år sedan på Löftadalen med Rikstäckets regi på en kurs helg där träffade jag Åsa Böhm en svensk quiltare som bodde i Tyskland.
Vi talade med varandra där och bytte adresser och vi har sedan dess umgåtts via nätet men också träffats och senaste mötet var i Göteborg på NQT!!
Vet att Åsa är eller har varit i Sverige i sommar men tyvärr så korsade inte våra vägar varandra.
Hur som helst så blev Åsa så förtjust i min skuggquilt  och skev till mig att hon ville sy den när den väl kom på mönster i Rikstäckets tidning så sydde hon också en quilt men då med hennes färg och form.
Kort  kom på den ...

och jag frågade då Åsa om jag fick visa den här på min blogg och svaret det har ni här.Ja skriv Du. Jag skall till Canada i höst och da till Vancouver Island och bl.a. till Victoria. Jag skickade ett kort av kvilten till affären, där jag hade köpt tygerna och fick beröm. Skall titta in där i höst. Visserligen är det inte samma ägare av butiken, som för fem ar sedan, da jag var där sist, men jag gar ända. Jag kviltade kring blocken, men även i de langa gula remsorna. Dubbla rader pa c:a ½ cm fran själva blocket. Man kan tyvärr inte se det pa fotot. Det gul-beiga tyget i remsorna är vad tyskarna kallar för falscher Uni. D.v.s. det var svagt mönstrat och i detta fall med sma svaga svarta stänk. Hänger Du med?


Och visst hänger vi med....

Så här kan det gå när man har världens bästa hobby.......Tack Åsa för du ville testa och sy denna quilt men också dela med dig den.Och jag vet att mera kommer så småningom....

Ute skiner solen igen och det har blivit några grader "kallare"" men det är så skönt .Under hällregnet igår då sydde jag och då sa mannen nu trivs du va??
Visst!!
Toppen den blev klar och på kvällen började jag quilta den .Min avsikt är att den skall vara klar till imorgon på mitt Visa och Berätta måndag.

Så titta gärna in då och läs och bli INSPIRERD av alla som länkar sina fina bloggar som innehåller så mycket vackert.

Tack för idag och Bambikramar !!