Summa sidvisningar

onsdag 26 juni 2013

Sista dagen med pussel gänget....och jag måste bara fråga ,,hur går det?? och vad gillade ni mina tankar runt detta mönster??Var det svårt att förstå?
Vore fantastisk roligt att få höra  läsa  era synpunkter.
Ni kan skriva till mig också på evakjell132@hotmail.com om ni vill/Tack!!

Det vore också trevligt att få veta hur många ni har varit som sytt eller kommer att sy så småningom.Denna bekrivning eller mina tankar kommer att ligga kvar ett bra tag så ni kan följa de olika stegen  om ni vill sy en ny quilt!!
Jag har inte själv denna beskrivning och kan inte skicka den till någon av er!!Går ni där hemma och njuter nu av eran Japanska pussel quilt??
FÖR VISST VAR DET ETT SMART SÄTT ATT SY DEN,,NU NÄR NI VET HUR MAN GÖR!och faktiskt så går det fort att sy den också.
Idag ,,om du själv inte har skurit rak din quilt den så skall vi göra det här och nu.


Du skall nu skära till din quilt runt om hela arbetet,,,, och då får du inte glömma att spara  SÖMSMÅN  runt hela quilten.

Jag brukar använda min långa Addquarter linjalen ,,,den gula linjalen bild 2,,Denna linjal har en skåra som man lägger mot de sydda pusslen och ligger stadigt där,,skåran är 1/4 inch,, som sömsmånen skall vara.....bara att skära rätt av.

Du kan givet använda din egna vanliga linjal,,bild 3 men glöm då inte att lägga den 1/4 inch utanför så du får sömsmånen med dig.

Nu har du skurit runt din quilt och kan börja montera den om du vill.Tycker du att du vill ha en till kant runt om så går det givet bra  att sy på.
Monteringen den gör du på ditt egna vis och quiltningen!!

Jag själv har skurit av den med min Add Q linjal ,,monterat med ett rutigt tyg på baksidan och satt 80/20 vadd emellan.

Nu trodde ni väl att det var slut för idag.... men se det var det inte ...SCRAPSEN från denna quilt då???
Klart det skall användas...

 
 
Det är ju mycket tyg vi skurit bort ,eller hur??

Hade jag inte blivit så förkyld ,,eller haft så mycket gäster här hade jag skapat något utav det själv,,men nu så fick denna påsen bli en present,,ja ni läste rätt..en midsommar present!!och  en överraskning till en tös på Slätta i Västergötland.
Och hon nappade!!
Idag är jag glad att jag skickade iväg denna påse ,,för nu är  är den redan uppsydd till en underbar kudde..
http://majasparadis.blogspot.se
titta in och njut!!


 Jag hoppas att ni tittar in på min blogg fler gånger,eller varje dag?, och läser om ditt och datt,, vill ni kan det komma fler tankar om hur man löser olika mönster eller egna ideer.Kommentera gärna ,,så vi kan byta tankar och inspirera varandra!!

Har ni en kamera ta gärna ett kort på din Japanska quilt och skicka den till mig,,jag skulle bli jätte glad ,,och jag tror att även mina läsare skulle bli jätte glada över att få se era arbeten!!

Tack för att ni följt mina tankar om det Japanska pusslet och varit med på min debut färd i våran hobby!!!
Och vet ni jag drömmer om att få sy en stoooor quilt med det Japanska pusslet i bara rosentyger....

Bambikramar till ER !!