Summa sidvisningar

onsdag 26 november 2014

En liten utmaning....eller
...kanske en liten allvarlig tanke vill jag skriva till er alla  om idag.

Kanske blir den lite sen ..men...

Jag hör så här ofta  när jag är ute bland er ....att jag har så många  quilt alster vad skall jag med mera till eller jag har så mycket tyg som ligger så jag skall inte köpa mera....stämmer detta...

Ja hos mig gör det detta iaf.....men jag syr och är glad i mina quilt alster (och köper tyger också)!! även om de bara blir isolering på centrallager B.

Därför  slog mig en tanke att utmana er alla om att varför inte ta fram lite tyg skära det i kvadrater och sy ihop dem till en liten barnquilt montera och quilta  och sedan ge bort det i en julklapp till något barn som behöver lite värme....inför julen eller senare....en liten tanke och utmaning till er alla och givet alla Quilt grupper.

Var det så att vi har så mycket tyg som ligger i våra hyllor?? Jo detta är sant och dessa låg hos mig  och skräpade ...gamla och fula kan man kanske tycka men de värmer....


Kvadraterna är 5x5 inch  och så en kant runt omkring vanlig lätt quiltning vadden en bit som låg....och toppen den var sydd på ett par timmar och  kvällen blev räddad framför tv:n med min lukkekant och nu hoppas jag att denna kommer att göra någon varm och glad.
Storleken är ca 80x90 cm eller 31,5x35,5inch

Ni som är ute och följer våra bloggar vet att Maria med sitt Paradis skrivit mycket om Afrika täcken, ett tips ,men det finns så många andra också som behöver om detta känns besvärligt att skicka via post.

(http://majasparadis.blogspot.se/)

Oftast finns problemet  alldeles  runt knuten.
Så ta kontakt med din församling diakonerna där har oftast tips Lions eller Röda kors är också Tacksamma och  du har säkert flera tips att dela med dig till oss alla.

Någon liten eller stor blir glad och vi quiltare blir också glada av att bli  "av med"" lite tyg ...eller...och  detta var dagen tips och vädjan !!Glöm inte att kyla och värme finns och behövs nästa år också.....

Bambikramar!!