Summa sidvisningar

torsdag 11 augusti 2011

Fula scraps!!


Wivi frågade igår om mina block som jag då visade ,skulle vara till en broderi bom,,,men ,,,nej de skall eller är i en stooor quilt!!

Jag har berättat om dessa scraps bitar tidigare...vid ett tillfälle. Vi i KviltSYstrarna skulle träffas en torsdag för läänge sedan ,men då var mannen och jag på semester.Mina  flickor trodde givet  att de oxså skulle få semester  .Men icke sa Nicke!!

De fick en stor plastpåse med små scraps fyrkanter och då menar jag riktiga FULA scraps!!(Detta har jag hör av den så många ggr.)Uppgiften var att sy av dem denna träff och göra vad de ville....och det blev många fina scrapstäcken som såg dagens ljus ,och som vi  senare skänkte till Minna mottagningen i Göteborg.

Efter ett bra tag hittade jag i vårat skåp en påse med scraps kvar,,men vad är detta då frågade jag .Ja de var så fula att det går inte  att göra något av dem var svaret.Slängas??Nej!!

Visst går det att göra något av dem ,tänkte jag!!

Tog hem påsen och började sy..och med ett bastyg (beige),så räckte dessa fula scraps till ett dubbel täcke!!Idag står min lilla corner linjal på tapeten,,,väntar på ett litet kuvert med posten och så skall chipset få utgå från detta innehåll....

och börja skapa!!


Igår kom en stor topp i vit/svart till ,,som kommer att passa bra i en vit eller svart  soffa,,dessutom blev det två kuddar sydda oxså dagen innan.Nu skall det ju som alltid quiltas  osv. men först måste nog lite vadd fixas.

Men innan  sy"tarmen" får sitt ,så skall våra barnbarn ha lite frukost ,,,när de vaknar!!

Torsdagskram på er och glöm inte ärtorna idag!!!