Summa sidvisningar

tisdag 15 oktober 2019

Scrap Happy Day!Hittar ni idag den 15:de varje månad på rutigt.wordpress.com  och innehavare till bloggen är Gun AdrianScraps quilten jag visar er idag är ett dubbeltäcke 245x245 cm och sytt på det gamla viset.Ni vet att förr sydde man på gammal vältvättad lakansväv som stöd för remsorna eller scraps bitarna.Även blockhus rutan rådhus trappan osv sydde jag då också på lakansväv. Men det är väl 40 år sedan.

Min quilt idag är sydd direkt från scrapslådan med stora och små tyg bitar.Jag har börjat ungefär i mitten på lakansväven och sedan sytt mig utåt så alla scraps bitar täcker lakansväven.Viktigt!!Mycket pressande är det och till sist så har jag satt en del konstsömmar över sömmarna men även lite här och där.
Att sy konstsömmar kan vara ett bra sätt att lära känna sin symaskin på alla läckerheter de har att erbjuda.Samtidigt är det gott att bli av med alla trådrullar som nästan är slut och räcker egentligen inte till något!!


Nästan 10 meter avslutningkant också från scrapslådan och så var då äntligen Crazy quilten färdig.

Även ett hjärta fick komma på (från mig)till den som kanske en gång bestämmer sig för  att ha quilten på sängen eller som sommarquilt på stranden...….verandan eller som en lekquilt till barnen.
Idag länkar jag till Gun och alla ni som tittar in och har bloggar är välkomna att länka eran blogg till mitt VISA och BERÄTTA  MÅNDAG.(skrolla ned till gårdagens inlägg!!!


 Eran Bambi