Summa sidvisningar

måndag 20 april 2015

Visa och Berätta måndag!!

Välkomna!!!Idag vill jag föröka dra mitt stå till stacken och INSPIRERA er alla och visa ett enkelt sätt att sy hexgoner på symaskinen. Kommer ni ihåg??
 
 
 
Mina pannkakor eller våfflor!!!!! eller en härlig hög med hexagoner..... Denna högen har jag sytt på min sy maskin ... skurit och vändsytt!! 
 
 
Jag har här använt Sue Dalys 2,5 inch hexagon mall.Givet kan du använda den mallen du har hemma med den storlek du vill ha.Eller din Baby GO ett ytterligt bra och smart tillfälle om du har denna stansen ,hexagon vill säga
Men jag använde denna av tre anledningar .
 Ett. den är stadig och lite kraftigare och man förstör den inte så lätt när man skär....
Två.I varje hörn så finns det ett litet hål där du kan markera hörnen med en penna....(en bra markering vid sömnaden!)och att den har sömsmån inräknad är inget fel det heller.
Tre.Den passar till handsömnaden också......

Jag skär nu ut vadd ,bakstycke och framsida med mallen ...lägger vadden längst ned ovanpå lägger jag bakstycket med rätsidan upp...sedan ovanpå lägger jag framsidan med rätsidan mot baksidan. Därefter syr jag runt hexagonen med 1/4 inch fot och lämnar en öppning på en av sidorna, klipper av hörnen på hexagonen så blir det lättare att vända .
Nästa steg är att vända dem och sedan  peta ut hörnen och nu har du en hexagon med vadd och bakstycke och framstycke helklart!! Till mina "pannkakor" har jag använt dukvadd men givet kan du använda vilken vadd du vill .....80/20 vadd eller varför inte Stiff Stuff om du vill ha en stadig hexagon.
När du nu sytt en gäng av hexagoner .....lägger du dem kant i kant och zig zag ihop dem sida vid sida på din symaskin med en rolig och passande tråd.
Eller så kan du också använda en favoritsöm bara den håller ihop dina hexagoner. Sprundet du har vänt din hexagon med tar du helt enkelt med i sömmen när du syr ihop dem.


 
 
Snabbt och enkelt har du nu en färdig quilt......och din vändning av hexgonerna är ett bra jobb framför TV:n.

Lycka till med din sömnad!!  och välkomna idag att INSPIRERA du med......