Summa sidvisningar

torsdag 10 april 2014

Ett nytt mönster!!

Idag är det en ny sy dag här i Apelviken först så kommer Apelquiltarna och sedan i em. är det KviltSYstrarnas tur....och jag är laddad!!

Tack snälla alla ni som kommenterade min pippi  quilt igår ,,med era fina ord så stärker detta mig alldeles enormt!!

Idag så skall jag försöka med några lätta meningar skriva ner en snabb beskrivning på denna quilt jag vill visa ER.
Och kanske kanske kan ni också få lite mera luft under vingarna.......


som jag fick tisdags!!

Denna quilt bygger på en packe Layer Cake och en Charmpack....Du sorterar upp dina förpackningar i en ljus och en mörk hög av båda förpackningarna.
Tar en ljus Layer Cake och en mörk Charmpacks tygbit och lägger Charmpacks biten ovanpå Layer Caken med rätsidan upp på båda fyrkanterna!!Sedan tar du då en mörk och en ljus tygbit och gör precis likadant.


Nu tar du fram om du har en 2,5 inch linjal och mäter att Charmpacksbiten ligger på mitten av Layer Caken...Syr fast den lilla biten på den stora med rak söm och har sömmen en sömsmån inpå Charm packen ,på detta sätt får du den råa kanten.
Du syr alla dina tygbitar på samma sätt..en ljus en mörk sedan en mörk och en ljus .....
När alla är färdigsydda skär du och delar dina sydda block i fyra delar och där har du också användning för din 2,5 inch linjal.
Syr sedan  ihop dina block en ljus en mörk ....i rader en mörk en ljus alltså varannan och du får denna lättsydda och fräscha quilt (tycker jag).

En liten enkel beskrivning  och som tips kan jag berätta att jag satte en liten bit vlisofix på baksidan av Charmpacks bitarna för att de skulle hålla sig på plats men givet kan du ju nåla också......

Dagens länkning går till Kelly med bloggen
http://myquiltinfatuation.blogspot.se

Lycka till önskar Bambi!!