Summa sidvisningar

tisdag 12 maj 2015

Zig Zag mönster!!

Jag gillar att sy av remsor och då gärna med måtten på bredden av dem som är 2,5 inch.
Jag gillar också den enkelhet jag kan skapa av dem.
För mig är det enkla det som jag gillar mest och som jag tycker blir allra vackraste!!

Förr och då menar jag för många många år sedan då vi sydde i centimeter och då använde jag 6 cm bredd på mina remsor...det är ju inte så stor skillnad kan man tycka mellan 2,5 inch  och 6cm  men det är ju  ca 1/2 cm och i det långa loppet passar ju inte dessa mått ihop.

Jag har sparat många remsor från förr och de är tom. så gamla att jag har klippt dem........alltså inte skurit...för då hade jag ingen skärkniv....

Nu har jag iaf. försökt att sy upp dem ...men hur jag än gör detta tappra försök så tycker jag att det bara blir flera och flera i min lila låda!!


 
 
 Just nu ligger denna zig zag quilt nr två på strykbrädan och är hel klar.
Detta mönster tycker jag som ni säkert förstår mycket om och passar då mina klippta remsor bra men även 2,5 inch remsorna....tyvärr passar de ju  inte ihop ...

Men av två i hopsydda remsor ...det mått du nu får skär du till en kvadrat. Av dina inch remsor blir bredden 4,5 inch och då skär du till en kvadrat med just det  måttet.
Lägg sedan dina kvadrater efter bilden och VIPS så har du en Zig Zag quilt.
Givet kan du ha andra mått på dina remsor om du vill testa och sy detta mönster.


 

Använder du remsor från hela bredden på tyget och du syr ihop två och två går det dessutom väldigt fort att sy dessa block och som sagt så har du snart en ny quilt.

Testa gärna!!och vill du berätta och visa upp så är min Visa och Berätta måndag den länk du kan vara med och INSPIRERA på.... ÖPPEN..ända till midnatt idag!!


Jag länkar själv min zig zag quilt idag till följande bloggar:

http://conniekresin.com
http://ihavetosay.typepad.com
http://quiltstory.blogspot.se
http://myplvl.blogspot.se/

Ha en härlig tisdag med Bambikramar!!