Summa sidvisningar

fredag 27 november 2015

Fredag!!

Ännu en vecka ligger bakom oss och nu väntar en ny helg för oss som är lediga och då en lite speciell  sådan våran första advent!!
Här hos mig känns det lite konstigt gröna gräsmattor  och 8 gr varmt!!Men enligt traditionen står våra ljusstakar på sina platser....
Min quilt idag är en test quilt!!! Jo jag har heltvenkelt test sytt  och då tog jag lite äldre tyger och sydde utav.
Allt för att visa och testa den stora mallen 10x10 inch Twister.Skar 64 kvadrater  och sydde ihop.


Därefter kom twistermallen in och jag skar då ut mina twisterblock men först en kant runt om de 64 blocken på 6 inch bredd  som tillslut blev den nu färdiga quilten.

Twister mallen den här lite större är tänkt till  de färdigskurna Layer Cakes och i en sådan förpackning finns det normalt 42st kvadrater .Nu använde jag visserligen egna skurna block och då 64 st.Måttet på min quilt med en kant på sydd mäter 2x2 meter eller 79x79 inch.
Jag sydde ihop som ni ser 8x8 kvadrater och måttet blev då "bara"  en quilt på 2meter därför om ni vill sy ett dubbelöverkast i detta mönster rekommenderar jag 2 förpackningar Layer Cakes eller  minst 81 st kvadrater.Vill ni ha en riktig stor quilt som hänger ned så blir 100 block bäst tror jag och då 10x10 st.

Vadden jag valt är 80/20 och är så lätt monterad med tanke på storleken på quilten stod jag vid min strykbräda och monterade den!!

Idag länkar jag till följande bloggar :
http://crazymomquilts.blogspot.com
http://richardquilts.blogspot.no
http://confessionsofafabricaddict.blogspot.ca


Trevlig första advent !! Med Bambikram