Summa sidvisningar

tisdag 21 juni 2016

Apple core !
Eller äppleskrutt är det jag kommer att försöka inspirera er med idag!!
 Dessa block som denna lilla duk innehåller kommer från rester av en annan quilt jag sytt med den lilla linjalen Quick Curve Ruler.


Detta mönster kan man sy både för hand men också på sin symaskin.Ett lätt sätt att sy det på maskin är från  en AccuQuilt där man stansar ut sina  "skruttar"och har då bra mark eringar där man möter sina utskurna " skuttar " och har mycket lättare att få en fin form på dem.

Att jag fick fram dem från denna QCR linjal blev en verklig överraskning!! Sommaren är ju lång!! Och vem vet vad som hinns med kanske blir det en hel stor quilt ....tid ork och väder samt barnbarn avgör.


Jag har sytt en Apple core tidigare men på mitt egna sätt och då blev det med ruffs och små små bitar från scrapslådan!!

Just denna quilt tycker jag fortfarande väldigt mycket om och jag minns när jag sydde den och varje "skrutt" kom på plats hur mysigt det blev och trallande blev den klar på ett nafs!!


Idag är det tisdag och mitt Visa och Berätta måndag är ju fortfarande öppet dit just du är välkommen att länka! Själv länkar jag till Connie Kresin med sin länk  Freemotion by the river......häng med vet ja.....


Bambi!!♥