Summa sidvisningar

tisdag 15 juli 2014

Lite tips!!Härliga tisdag.....barnen  med sina familjer är här....jag har kommit långt på de projekt jag tänkt mig under sommaren och Visa och Berättas INSPIRERANDE  länk är öppen ända fram till midnatt idag!!

Och jag kan skvallra för er som inte varit inne på allas fina länkande bloggar att det finns så mycket vackert att titta och njuta utav.

Jag har ju under sommaren sytt färdigt  bl.a många block som har varit med på olika kurser och alster som visnings material eller demonstrationer och detta känns så skönt!!
En av alla dessa skall jag visa idag och där har jag slagit två flugor i en smäll......vilken planering ...något som jag gillar!!

I höstas sydde jag många smådukar för att ha att visa hur man binder ihop sin avslutningskant snyggt .Nu har dessa dukar blivit färdigsydda på altanen i solen och här ser ni en av dem!!
Jag har använt mig av Brilliant Bindings 
                           
En "bra att ha linjal"! Perfekt till binding, själva mötet i slutet och sedan finns det många roliga tekniker där man kan använda den här linjalen!
                            

Sedan "fluga "" nr två är Accu quilten och denna mallen till hjärtan.
Där jag vevat fram de små hjärtan och då hade jag redan pressat på vlisofix på tyget.Tack vare vlisofixen på baksidan av tyget när man stansar ut de motiv man vill ha går det ju både fort och blir väldig fin kant!!!!


Nu kan ni kanske tro att jag är sponsrad idag men det är jag INTE!!!Vill bara berätta för er med bild och ord och kanske INSPIRERA er till en lättare sömnad eller några tips.
Som ni alla vet så bestämmer man själv vad man vill ha för hjälpmedel och till sist kanske det är plånboken som väljer.

Det är inte bara jag som vill att ni länkar till Visa och Berätta måndag utan ute i vår quiltvärld finns det också härliga bloggar som har länkarsidor idag och dessa tänker jag besöka!!

http://conniekresin.com
http://quiltstory.blogspot.se
http://ihavetosay.typepad.com

Njut av sommaren men glöm inte sy maskinen .....snart är det en ny måndag!!

Bambikramar!!!