Summa sidvisningar

söndag 24 november 2013

Idag sticker jag ut....
..lite igen men jag  vill inte trampa någon på tårna!!!
Nej detta är absolut inte meningen ...jag har nämligen tänkt att visa hur jag syr en Tumbler necessär!!!Jag vet att vi syr på många olika  sätt och  jag hoppas inget är rätt eller fel.....utan du  fortsätter givet att sy din necessär på ditt sätt som du alltid har gjort/gör!!!
Kanske kan jag inspirera eller sätta igång er på att sy just en necessär idag ,tänk på att även denna lilla förvaring är lätt att ge bort men också rolig få!!
 
 

1:  Jag har  vevat på min Accuquilt Baby Go av scraps bitar och vevat fram 2x15st Tumbler mallar!!Dessa Tumler mallar kan man givet skära ut eller klippa ut efter mönster som finns att få i tidningar ,böcker eller tom. på nätet om man vill.Här är det allra finast om man har 15st olika tyger ..givet om man har ,men som ni ser så kommer vissa tyger igen i min necessär och det går bra det också...det är ju hur man vill ha det.
....snyggt /harmoniskt eller scraps........man tar vad man har!!
Sy ihop dessa enl utlägget på bilden ovan med 3 rader och  5 st Tumbler i varje rad 2ggr!!En fram och en baksida.Pressa.

2:Ta fram din linjal och skär av kanterna längst ut på båda sidorna och på både fram och bakstycke så du får en rak kortsida.Och här skär jag av så lite som möjligt för att få en så stor necessär som möjligt!!

3:Mät ut botten och då 1 inch ifrån kanterna och skär den längden på remsa du får och så 2,5 inch bred  .Sy på din botten och pressa.

4:Montera nu din topp med vadd och foder,quilta detta stycket.Lite X-tra på botten brukar jag göra.
Men quiltningen är upp till dig hur mycket du vill göra!!!
I just denna necessär har jag tagit en bit (rest!) 80/20 vadd ,här använder du det du gillar bäst !!!
Sedan  brukar jag renskära och overlocka kanterna runt om .....

5: Efter detta  sätter jag på kanten högst upp på min necessär.....jag har här  använt  en remsa av scraps i blått som jag sytt fast från framsidan vikit över och här limmar jag fast kantremsan på baksidan . Varför ?? jo för att då sitter den som jag vill och jag slipper alla knappnålar vid  nästa söm. Jag  använder Glur-Baste-It lim både till detta men också när jag ev sätter på spetsar odyl och även dragkedjan .Ett jätte bra hjälpmedel TYCKER jag.
Sedan brukar jag sy en kontsöm på remsan och därefter syr jag på dragkedjan som jag använder  från metervara,,sist kläppen...

Allra sist så syr du ihop dina långsidor och sist botten.Vill du nu sätta på en remsa över dina kanter så gör du nu detta till sist innan du syr i hop botten.
Sy ihop botten och så syr du även på en remsa över sömmen allra sist om du vill.
Många sätter bara en remsa allra sist på botten. 
 
Hoppas nu att jag tänt lite sy lust hos er ,,det är detta som är meningen med dagens inlägg även om ni inte vill sy en necessär så kanske något annat kan locka att sy färdigt eller börja på.
Kanske ,kanske kan någon liten necessär vara färdig till imorgon och visa upp på Visa och Berätta ,måndag!!!!
 
Från ett soligt och härligt Apelviken säger Bambi Lycka till och med massor av kramar!!!!