Summa sidvisningar

fredag 18 oktober 2019

Finish it upp Friday!!!


Just nu när jag sjönk ner vid våran gamla!! dator så fick jag en tanke och en undran Hur länge har jag hållit på med detta att få klart ett alster till varje fredag... 5 år kanske eller 6 eller 7 och varje vecka. (Sant!!) Egentligen kvittar det hur länge jag sytt  för jag syr ändå  och med det försöker jag inspirera och hålla igång våran underbara hobby.
Jag vet inte om Sveriges quiltare bara helt enkelt blivit så mycket äldre  så det inte går att sy längre eller kan det vara att alla vi tygtokiga damer (ja tyvärr så är vi väl flest bara tjejer)!!bara stickar nu för tiden???? Vore lite intressant eller kanske tragiskt att få reda på.

Jag tycker vi är dåliga vi svenskar med att inspirera varndra och detta har grämt mig varje dag...Titta bara på måndagens Visa och Berätta nästan aldrig någon svensk quiltare som länkar.Ledsamt för jag vet att det sys i stugorna och då tycker jag man kan inspirera varandra!!!

Spännande värre blir det i helgen då vi alla medlemmar i Rikstäcket har årsmöte i Uppsala. Tyvärr kan jag inte åka dit av olika  skäl och ledsen är jag med över att ha tackat nej till förfrågan om att ingå i styreslen.
Detta hade egentligen varit grädden på moset efter så många quiltår jag har bakom mig för ideer har jag och tankar med... men som sagt jag tror inte jag passar!!! önskar iaf lycka till på lördag då det väljs en ny styrelse och hoppas det blir fullt med namn i den .

NU!!!!

Till dagens Finish it up Friday!!!
Vad skall jag välja för alster till dagens blogg ??? inte lätt för jag har sytt och sytt de senaste veckorna och mycket är klart dessutom kom Quiltmagasinet igår och vem var med där med ett mönster?????

Men först så vill jag visa mina löpare sydda av Konas enfärgade Jelly Roll från Butiken Annalunda.
En av löparna har jag visat innan och nu kommer nr två.Trean är på G och ligger med lite fundering på skärmattan och som skrivet precis så klurar jag...


Löpare ett och även ett annat Sy  tips till ER. Sy  även en  quilt av samma mönster.Ett täcke till en dubbel säng med Eight Point Star och tyger från Lynette Anderssons serie.Mönster finns i detta nummer av Quiltmagasinet.


Även här ett dubbel täcke ( denna quilt är med i tidningen) även här med Lynette Anderssons tygserie  och då en Layer Cake.


Allt material kommer från Anna och hennes butik . Vadden i täckena är den underbara 80/20 vadden!!Efter all text om ni orkat läsa igenom allt så är jag himla glad för kommentarer!!Vill även önska en trevlig helg/BAMBI 💔💗💛💙💜💝