Summa sidvisningar

fredag 26 maj 2017

Finish it up Friday!!

I veckan har jag berättat om björntass detta gamla fina mönster som funnits i åratal eller kanske hundratals.... Vem vet.

Så jag tror att ni förstår jag har inte hittat på detta mönster  och kan heller inte tala om för er  vem som är designer.Men jag tycker att det är roligt att föra fram det igen och då med andra tyger för visst är det så att även tygerna också  formar ett mönster.Men jag kan ju vara lite inspiratör....

Våran hobby är unik och  det finns så mycket vackert ,roliga mönster att sy både för hand men också maskin.Både av metervara men också alla dessa färdiga förpackningar.Så egentligen är det bara att välja,sy och njuta!!


Jag har till idag fortsatt sy detta gamla mönster  och då med ett djup tag i min scrapslåda


och här har ni då denna nysydda duk som mäter 85x85 cm eller 29,5x29,5 inch dukvadd emellan och Aurfiltråd till Quiltningen.

Jag har sytt fyra björntassar och då av scraps.Men har du ett Charmpack ( 5x5 inch)hemma så dela varje kvadrat i fyra delar och en sådan här förpackning räcker då till ett liknande arbete .Givet går det  lite bastyg också.

En Layercake ( 10x10 inch) får du fyra sådana här dukar vilket betyder en stor Quilt!!
Duk från ett charmpack!Med dessa rader önskar jag er en trevlig fredag!! Själv är jag så lyckligt lottad för idag åker jag till Anna och Förslöv med en liten överraskning i fickan  som jag får inspirera med där men också botanisera blad alla bra ha saker.


Kram från Bambi