Summa sidvisningar

onsdag 6 augusti 2014

Mjukstart!!
Denna mjukstart har vi börjat med här hos oss ....ställa om den tokiga tid vi har haft under ett antal veckor. Lägga sig i tid på kvällen och stiga upp i tid på morgonen......
Även min Rutkock har återvänt till sina kastruller och jag till min symaskin.

Jag har fortsatt här och sy av mina stadkanter några flera necessärer och då lite högre....
 
 


Våra "små "flickor har numera lite högre bla. parfymflaskor  och detta har de löst med att inte dra igen dragkedjan på sin necessärer .Men nu så ville farmor testa och göra lite högre förvaringar  och jag hade tur som hade lite längre stadkanter så det fungerade.Så denna necessär blev startskottet på denna veckans alster.

Vi har haft två dagar med blandväder och det har varit perfekt väder att vara inne lite och greja .Nu hoppas jag det blir så   idag också även om nu solen är tillbaka dock inte lika varmt som tidigare men det räcker gott till och det är riktigt skönt ute!!

Visade ju den här bonaden igår .. 
 
 
en gammal synd från förr ....sydd i paper piecing.
 
Jag kom på att detta sömnadsätt var så vanligt förr för ett antal år sedan  ,en del tyckte det var ett roligt sätt att sy medan många också fick kalla kårar på ryggen när de bara hörde namnet Själv så gillade jag det och sydde ganska så mycket i denna teknik. Speciellt när man är några stycken som skall sy tillsammans blir ju mönstret perfekt med  detta sy sätt.Nu tycker jag att det har nästan försvunnit  eller har jag fel??
Letade nu på morgonen på nätet efter nya mönster och bilder och  visst finns det en hel del,Nu har jag en fråga syr ni mycket PP eller ligger detta sömnasätt på is även hos er. Jag skulle bli jätte glad att få svar på frågan och kanske lite nya tips som ni kommit på eller läst ...... 
 
Nu hoppas jag ni alla får en bra onsdag !!Bambikramar