Summa sidvisningar

fredag 14 juni 2019

Finish it up Friday!! Scrappy Happy Day!!
Återbruk!!
Spill eller scraps ja man kalla denna quilt vad man vill men idag så skall jag ge bort denna hexagon quilt med stor kärlek till mitt största barnbarn.

Våran Wilma tar studenten idag och denna hexagon quilt skall hon bl.a få i present .Den har legat länge och väntat på rätt tillfälle och nu känner jag att det är dags!!
Det är ett så där gammeldax stuk på den  och det hela började om sagt för många år sedan med att jag satt och ritade mallar klippte ut och klädde och sedan tråklade jag alla tyger för hand.Tygerna jag tråklade var små små bitar som blev över och gick till soppåsen men redan då var Bambi en ekorre.Så på många syträffar var jag ivrig med att ta till vara de där små små godbitarna,Hemma fick i många är inte en enda tygbit gå till spillo.

Under semester resor ,på tåget mellan Borås och Varberg,i bilen  eller raster på arbetet satt jag med mina hexagoner och sydde och sydde.
Det var avkopplande att bara plocka och plocka ur den burk mina färdigmonterade hexagoner låg.
Idag kan jag se nästan hela mitt quiltande liv i denna quilt tyger från Boråstiden gardiner några tyger från klädesplagg jag sytt o.s. v.

Tillslut så blev den  klar  och vid närmare räkning så är det ca 7000 hexagoner i denna quilt.Faktiskt är det lite mysigt och jag hoppas att Wilma kommer att uppskatta den.
Jag har haft med det på en del utställningar också .Bl.a Borås Textilmuseum och på Rydal museum,
Reportage från Borås  tidning och Hallands Nyheter  finns i denna mapp samt ett kort på mig och quilten från en av  utställningarna.


Så nu är det sista bilden på denna quilt innan den åker till Borås och studenten Wilma.


Imorgon lördag har Gun Adrian på sin blogg Scrappy Happy Day en länk  och jag tycker den passar in även där och länkar givet dit.


Trevlig helg mina vänner!