Summa sidvisningar

lördag 4 oktober 2014

Piggelin löpare!!





Igår hade jag  en så där härlig sy dag ...fick skurit till många remsor som jag behöver till kommande projekt.
Jag fick också gå runt och botanisera i mina tyger ..fantiserade och planerade ...ingen stress bara mys.
Men visst är det lite konstigt tycker jag ...man har så mycket tyg liggande  men ändå så räcker det inte riktigt till ,,,
Åh andra sidan eller tur kanske  så får man köpa något nytt/fräscht  i tyg väg för det liksom lyfter upp  den färdiga quilten....med äldre tyger!!

På min skärmatta har jag haft en bunt med Jelly Rolls liggande  från Robert Kaufmann en Kona Cotton Solid och av den sydde jag för ett tag sedan en  quilt med dem och använde då den lilla Hex N More linjalen .

 

Kommer ni ihåg??


Men av 42st remsor på hel bredd i olika färger så räcker det till många quiltar och då med lite bastyg.
Jag hade också några färdig skurna trianglar kvar  från denna quilt och tog fram dem och sydde ihop dem på samma sätt till hexagoner.....Ni vet att få gå runt och mysa och fantisera....och bara vara och med dessa vackra remsor är det lite serverat på silverfat och lätt planerat/sytt...så igår kväll lagom till galan med Världens barn var det bara att sy färdigt   avslutningskant.



 

En pigg och glad vårlöpare (47x103 cm eller 18,5 x40,5 inch) till en stor bukett tulpaner på ett vitt bord... är denna tänkt.
Den kan kanske  också pigga upp oss lite under våra mörka dagar vi har att vänta i höst och vinter.

Alldeles strax skall jag återvända till min lilla sy plats och fundera på ett till nytt? tyg till en ny barn quilt .Hinner jag får ni en titt imorgon .....eller på Visa och Berätta måndag!!

Till dess MYS och  ha det gott samt sy så det ryker/Bambikram till ER