Summa sidvisningar

fredag 11 december 2020

Finish it up Friday!!

 Vi tar om det igen .Många av mina sy -vänner har undrat på tygerna vadden och lite av varje på dagens quilt.

Därför visar jag den igen och skriver lite tydligare om hur jag tänkt osv.!!

                                       Återvinning i nya tyger!!


Vi quiltare har nog skurit samt sytt och använt både  skjortor och liknande plagg till olika täcken .Många rutiga skjortor åkte för ca 45  år sedan från min mans garderob  till just mitt första lapptäcke som också blev min start på våran hobby

När jag var i Houston för ett antal år sedan på QuiltMarket så fann jag en bunt med rutiga tyger i en Fat Quarter bunt alltså 42 olika tyger i en serie och jag fick köpa den .Varje tygbit är 45x55cm.

Min tanke var direkt när jag såg bunten en "återvinnings " quilt men med dessa tyger!

Hemma väntade en Layer Cake jag köpt en gång hos Anna och detta skulle bli perfekt ihop!!

Började skära 5,0 inch kvadrater  till en four patch (4 ruta)av min bunt och sedan skar jag  ner mina Layer Cake som är 10 inch i kvadrat till 9.5inch.Allt för att blocken  skulle passa ihop tillslut och då när detta var klart syddes det!!resultatet ser du på bilderna.

Monteringen blev en ny vadd från Butiken Annalunda emellan lagren och den är är lite tjockare och lite tyngre men är fortfarande min favorit vadd 80/20 .(80 bomull och 20 syntet).Min quilt blev en riktig ""CURA"" quilt lite tyngre men så skön och sover under den gör jag så gott!!
Raksöms quiltning med Yli quilttråd är enkel enkel och storleken är 165x230cm.

Just detta med återvinnig är också en tanke.

Syr man med använda kläder eller tyger så får de inte vara slitna det minsta för risken är att täcket kan  fort gå sönder .Det är ju lite tråkigt när man lagt ner ett jätte jobb tid och även pengar. Så därför valde jag med lite tur när jag hittade dessa tyger att sy mitt återvinningstäcke!!
 Trevlig helg!!Bambi