Summa sidvisningar

fredag 1 januari 2021

Finish it up Friday!!

 Gott Nytt År!!


Då menar jag ett nytt och bättre år Då vi vaccinerar oss och sakta tar kål på detta virus som ställt till det så för oss.

Tror att vi lever efter de regler som sätts upp men tyvärr de som skapat reglerna lever själva inte efter det utan det åks till fjällen Kanarieöarna och går och trängs i gallerierna det som var totalt förbjudet .Undra just hur det tänks och hur de ska kunna förbjuda flera saker nu?

Vet att många av er stickar virkar men också broderar under denna karantän vi har och många syr och syr och det får jag bl.a fotobevis på från mina goa "syelever"så därför vet jag!!

Är man smart så går det alldeles utmärkt att kombinera våra hobbys och alster och det kommer jag att ge ex. på idag.

Till er som broderar och har olika block liggande fäll in dem med små kvadrater från eran scrapslåda eller ta fram någon tygserie ni har liggande och skär till 2.5 inch kvadrater.Dessa tygbitar blandar ni huller om buller och syr ihop med de motiv du broderat.Mät dina sydda block så de stämmer med kvadraternaPå så sätt får du en härlig quilt och du tar vara på alla dina fina arbeten och du får många minnen i din quilt.När jag broderade dessa block till denna quilten så använde jag en bok/häfte som alla dessa motiv fanns med.
Jag vet att vid samma tid broderade jag en julquilt och där var garnet bara rött i både motiv och text.


 

Själv är jag en liten ekorre och skär alltid till mina små tygbitar jag får över till just 2.5 inch kvadrater .Jag har en låda med ljusa kvadrater och en med mörka så blir det så mycket lättare att hålla lite koll på färgerna man ska sy av.När det sedan är dax att planera och sy min quilt är jobbet redan fixat med mina färdigskurna kvadrater.

Som ni ser är mina kvadrater på denna quilten ljusa.


Litet corona tips till er alla !!så sätt i gång med att skära kvadrater du kan ju också använda både Charm Pack och Jelly Rolls till detta .Gillar du inte att brodera varför inte ta ett fint tyg med lite större motiv och fäll in i stället.

Nu har vi ju tid och fantasi det har du.Det skall bli jätte kul att få se vad just du hittar på/eran Bambi