Summa sidvisningar

tisdag 4 juni 2013

Månadens .....

första scraps quilt är färdig!!Visserligen sydd i förra månaden ,,men det allra sista ni vet ,,kanten,, kom de sista stygnen till igår på altanen .

Trodde i min enfald att mina egna scarps snart var slut tyvärr så kom jag på en hel påse till...osorterad är den och det kan bli  väldigt spännande att få se innehållet i  den.Lite tjuvkik ,,så var det några himla söta blommiga tyger....
Kanske kan jag få hjälp med sorteringen  av våra barnbarn som slutar skolan idag/imorgon och är på väg hit till oss. 


Jag har en tanke om ett mönster  att hinna sy  i sommar men då fodras det lite större scrapsbitar.Frågan är tycker jag ,,är det scraps då??Vet att jag ställt denna fråga tidigare,,men har inte vad jag vet fått något bra svar.
Vad tycker ni??
Vad är scraps för dig??

Egentligen har det ingen betydelse för huvudsaken är att vi som syr har roligt eller hur.Sedan tycker jag att det känns jätte bra för plånboken och mig själv då allt tyg är slut och uppsytt.

Att det sedan blir fina och mysiga quiltar är inte fel det heller.
Problemet ibland tycker jag är att jag kanske inte har ett bastyg hemma som räcker till att foga samman alla scrapsblock med. 
Det blev en stor quilt denna gången 61,5x86,0  inch (155x215cm) Hobbs 80/20 vadd har jag satt emellan och jag har bara quiltat fast sömmarna med Aurfil tråd.
Har tänkt att senare quilta någon blomranka på de blå raderna ,,och jag hoppas att det går bra.Annars får det  bli sprätt...men någon gång ska man väl ha tur.
Denna quilt är tung stor och otymplig så det är skönt att jag kommit så här långt.

Idag är det tisdag och länkar dag.. http://www.conniekresin.com
                                               och  http://quiltstory.blogspot.seVi har  en liten tös som fyller år idag ,,Grattis Maja önskar farmor och farfar!!

Och till ALLA er andra  önskar jag en skön sommardag med många sömmar!!Kram Bambi