Summa sidvisningar

fredag 11 mars 2011

Lägesrapport ......

                               Fredag!!

Idag måste jag städa tillbaka  alla mina julremsor.Hoppas att de får plats i den plastväskan de låg.Tyvärr så verkar de ha  blivit  flera ,fast två quiltar har blivit sydda av dem.

Helgen nalkas och då får vi nog ha det lite städat och snyggt!!Bor man trångt så blir det väldigt dammigt fort och med min hobby gott om trådar,överallt.Men detta känner ni nog igen,eller hur??

Nu har lokalbussarna börjat att köra igen ,efter en kall morgon och där  vägbanan blev glashal!!Igår vräkte ju regnet ner.Solen har börjat titta fram,lite försynt.Efter den storm som var inatt är det skönt att den bara tittar fram om man ser ut genom våra fönster...som är  så mjölkiga.
Nu .nu .nu vill jag ha vår och normalt väder!!!

För att dagens inlägg skall bli lite mera intressant lägger jag in två quiltar som kom till i höstas.Ett litet tips...har ni gott om ett,  två ,tre, mönstrade tyger,,, plus ett bastyg,, ett enkelt mönster att sy som blir  en fräsch quilt!!


Använd gärna lite roliga quilttrådar oxså!!

           Fredagskramar på Er!!!

6 kommentarer:

Wivi sa...

Sol och blå himmel med lite vita molntussar. Härligt efter gårdagens snöblask. Ska snart iväg och spela bowling med mina PRO-kompisar. Imorgon ska det städas och på söndag kommer barnen på middag :)
Visst blir det snyggt med enkla mönster. De flesta lappar jag fick av mamma var vita med små blommor så det funkar inte med vit bakgrund. Får hitta på något annat.
Trevlig helg

evaj sa...

Wivi!!Känner du för att sy detta enkla mönster vänd då på det hela och ta ett mörkare bastyg till de ljusa tyger du fick!!Kram och ha en fin dag,,nu snöar det här igen

anki sa...

God middag!
Jo visst skiner solen så ljuvligt här o man får en föraning om våren. Syrenknopparna var tjocka o ljsugrönbruna...så den kommer nog.
Undrar lite över kviltarna - syr man först ihop de små bitarna med en längre i långa remsor som man sedan syr ihop eller hur gör man? Ser ju jättefint ut.
Kramzi o hoppas även du får vårväder snart!

evaj sa...

Anki: 2,5 x 2,5 fyrkant av mönstrat tyg ,2.5x 3,5 inch bastyg.
Du kan ju snabbsy av remsor oxså ,går fortare!!
Bastyget emellan är oxså 3.5 inch brett./Testa!!Kram

Immi sa...

Här har också varit ett riktigt busväder idag, sol,regn och snö omvartannat... Härliga quiltar man blir så inspirerad av att kika in hos dig!

Maja sa...

Här var glashalt i morse. Man fick hasa sig fram.
Sytt, sytt och åter sytt!
Hör av dig om du känner för det!
kram Maja