Summa sidvisningar

torsdag 10 mars 2011

Godmorgon...

     på Er alla denna grå och regniga torsdag.Idag blev det en lite längre sovmorgon och det var skönt ,både för kropp och själ.
Det gäller ju att ta vara på denna  tråk dag för ute vräker regnet ner.Eftersom chipset börjar bli laddat igen ,skall jag nog få denna dag, att bli bra ,trots allt.

Min lilla Janne skall få åka på SPA,till Malmö.Han behöver nog detta,efter allt jobb han gjort för mig.Snart är han tillbaka igen och då är vi i form båda två.Så då....

Under tiden så får lilla Bettan hoppa in ,hon heter Lilly egentligen.Detta är inte enkelt,varken för henne eller mig.Hon har iaf fått börja arbeta.

Jag tog fram en påse med gamla remsor från GAMLA jultyger.Under -90 talet sydd jag många remsdukar,förkläde osv.och använde dessa remsor till det.

Ja det var väldigt poppis även då att sy dukar av remsor. Så quiltmodet är tillbaka.Jultygerna på den tiden hade stora motiv....
För att få igång Bettan som stått ett tag, var det bra för henne ,men även mig,att "bara" sy remsor.Efter migränen var jag ganska tom i huvudet och att sy remsor behövde jag inte tänka,och Bettan fick en mjukstart
Så här blev vårat första alster tillsammans ,Bettan och jag!!!


Jag har tom. monterat detta jultäcke, men quiltningen får vänta till Janne är tillbaka.Jag sydde ihop 6 remsor ,efter det tog jag fram en fyrkantslinjal och skar ut blocken.Sparade trekanterna jag fick kvar på sidan och har oxså sytt ihop dem och skurit till nya block .Av dem fick jag  en mindre julquilt.Testa gärna!!

Om en stund skall ni få vet vem av er som vunnit i mitt lilla bus!!

Hej så länge!!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

God morgon!
Här skiner solen efter gårdagens snöfall :) Vi har några grader under nollan och det är härligt ute!

Sylusten har kommit tillbaka och jag tackar för tipset med julduken! Bra idé att sy något sådant nu när julen är långt borta :)

Kramar!
Elisabeth

Wivi sa...

Solen skiner och vita moln seglar sakta förbi - tyvärr ser de ut att bli fler och fler. Tror jag ska testa remstekniken lite mer innan jag ger mig på min Jelly Roll (har bara gjort små saker förut).
Kram

anki sa...

Så fint det blir med remsorna.
Ngt jag får testa längre fram vågar inte ge mig på mer just nu för då blir det väl kortis i skallen.
Härär busväder! Kul så....
Kramizar o må gott!

pialuttan sa...

Så skönt att det inte är bara jag som är julig..Startade cd i salongen och julskivan snurrade igång! Du syr i jultyger hihi..kram

evaj sa...

Det är skönt att vara ute i tid!!Oftas blir det lite stressigt inför den stora högtiden.
Dessutom lite mindre remsor som bara ligger....Kram på er!!