Summa sidvisningar

fredag 15 november 2019

Finish it up Friday and Happy Scrappy Day!!!
               Fredag!!
Mina quiltar idag är inte purunga men den till Finish it up Friday blev helklar i veckan efter en ….tid
Toppen monterades quiltades och sedan tillslut avslutningskant med handsömnad och quilten  har mönstret tokstjärnor.
Quilten är inte ny och toppen har legat länge många tyger kommer från Majas Paradis på den tiden.
 Jag gillar detta arbete minns även att den var himla rolig att sy och gillar både färg och mönster. Varför är den då inte helklar? TID fattas ibland....sedan lust ...och tid igen .För visst är det roligare att börja på något nytt.

Nästa Happy Scrappy….Day som Gun Adrin håller i den 15:de varje månad och min  quilt jag visar  idag blir julinspiration med scarps remsor i olika bredder och som jag sedan renskurit i fyrkanter och tillsatt vitt tyg i samma mått som remsornas kvadrater  .Lagt dem räta mot räta dragit en streck från hörn till hörn och sytt 1/4 inch på var sida om den dragna linjen  Efter jag sytt så skär jag o delat i mitten är jag ritat..du får nu 2st HST block..Kassakvitto kanter runt om .Ja kanterna är sydda på kassakvitto remsor på långsidorna och riv vliselin upp och ner till för dessa är ju lite bredare.


Egentligen är ju båda quiltarna SCRAPS quiltar Så hoppas de blir godkända idag samt så hoppas jag att jag kan inspirera ER alla om inte sy nytt så ta en titt i dina överblivna tyger sy skär och sy sedan ihop igen ... Jätte kul.Trevlig Helg/Bambi