Summa sidvisningar

måndag 12 augusti 2013

Vad gör ni denna måndag??Ja det undrar jag .
Skulle bli jätte glad om vi kunde hjälpas åt att inspirera varandra med att du skriver på kommentarerna just vad du gör denna måndag.

Kanske njuter du av din färdigsydda  quilt som blivit färdigt under helgen??
Eller ett gammalt UFO om äntligen blivit klart...
Någon mall du funderat på att använda eller ett nytt mönster som suger att sätta igång med..

Hösten kommer nu med stormsteg och vi alla vill ju komma igång med våran hobby,,så kan vi inte hjälpas åt att inspirera varandra.....


Min måndag har börjat så bra...

En ny necessär har sett dagens ljus...

 


Maja vårat barnbarn hade växt ur ett par jeans och dessa kom i farmors händer.
Och vips så satt saxen och sprätten  i dem och det blev åter en necessär ,samtidigt låg en liten stump av spets som passade så bra till denna förvaring.Fickan på baksidan blev ett plus och ytterligare en förvaringsplats.

Vidare idag så skall jag sy några provblock till höst starten av syträffarna som startar på onsdag och torsdag.Då skall mina  töser få testa och sy mormorsrutan.


 
 
Ett enkelt block som jag tycker är mycket vackert ,och det kan bli hur fina quiltar som helst med både nya och gamla tyger ,eller en blandning av båda delar.Nu har vi  två hela sydagar på oss så jag hoppas och tror att på torsdag em . på facebook kunna visa upp några färdiga alster Givet så kommer de även här på min blogg men först lite senare...
 
Jag vill ju också hjälpa till att inspirera er ,,för det vill väl ni med?
Tack för du kommenterar och skriver en rad idag om din måndag eller dina planer!!
 
Kram BAMBI!!
 
 
 

19 kommentarer:

Gudrun sa...

Har du redan sytt en nesse?Så fin och du är snabb.Har bara hunnit handla mat och lämna vid återvinning.Dottern önskade sig grytlappar. Jeanstyg blir materialet även här.Dagens projekt.

kram Gudrun

Britt-Inger sa...

Jag har pressat en hel flock med flygande gäss, som skall vara till QAL med Melissa på bloggen Happy Quilter. Sedan skall jag fortsätta med mitt hexagonprojekt i en ny blog hop med Sew We Quilt.
Jag förstår inte varför jag alltid är så upptagen med att sy. Kanske blir det en tur till Stoff och Stil, behöver köpa lite tunt linnetyg till ett projekt som jag skall sy på, när jag är på Löftadalen nästa helg.
Din nesse är jättesöt. Och visst är momorsrutorna kul att sy.
Ha det bra Kram Britt-Inger

Anonym sa...

Funderar på hur du kviltar och vill ha lite hjälp med det till min farmorskvilt.
Skall till stan och köpa kardborreband.
Har börjat med en pumpa som skall bli en liten duk.
Måste också försöka städa i syrummet,men det är inte lika kul som att sy!!
Lolo

Englavitt sa...

Jag har inte så mycket inspiration att komma med idag...
För jag håller på att flytta syrummet till vardagsrummet!

Men jag är så taggad att få börja sy igen, så nu ska jag in och fortsätta packa upp och ställa iordning!

Din nesse var ju urgullig

Kramen

Birgitta sa...

God morgon eller förmiddag. Äntligen har jag tagit tag i ett ufo, ett stort picknicktäcke till dottern som jag började på förra sommaren. Igår blev alla blocken klara som har applikationer på sig och idag ska jag börja sy ihop alla blocken. Jag har som mål idag att bli klar med toppen. Täcket blir drygt 2x2 meter. Sen är det "bara" att lägga ihop baksida vadd och topp. Det är en ganska tjock syntetvadd hur nu detta ska gå? Klisterspray och nålar och mycket tålamod. Hälsningar Birgitta på Tjörn

Anonym sa...

Experimenterar med att färga tyg, måste vänta till imorgon med att se resultatet, spännande!/Anita

Marianne´s hantverk sa...

Konstigt fast blått inte är min favoritfärg,gillar jag alster i Jeanstyg och syr gärna i det. Din nesse är fin.kul ide med fickan
Ha det gott
Marianne

Gunilla sa...

Plockat fram tyger för att sy hus. Saknar beskrivningen som förmodligen kommer under veckan.
kram

Gunilla syr och skriver sa...

Jag har använt dagen till att låta mig inspireras av Fusklapparnas utställning här i Luleå, det hängde massor av quiltar i hela Landstingshusets entré. Otroligt vackert! Sen återstår att se vad jag tar tag i, det dröjer några veckor innan jag kan sätta igång på allvar men att sy lukke-kanten på mina muggmattor det ska jag göra. Bra idé att göra en nesse av avlagda jeans!

Grete sa...

Jeg tror ikke du trenger inspirasjon. Så mye du får gjort!
Min mandag på syrommet begynte med å klargjøre en topp med hatt og bakstykke, så nå er den klar for quilting. Men hvordan skal jeg quilte den? Så sydde jeg inn ei bukse og klippet av litt på beina på en annen og sydde den om til piratbukse.
Ikke så inspirerende aktiviteter akkurat, så nå må jeg hente litt i bloggverdenen!

Catarina C sa...

Din nesse blev söt och ett kul sätt att använda utväxta jeans på. Nu är det snart läggdags och min dag har inte bestått av något syrelaterat.. Dottern med fam kommer imorgon och stannar några dagar så det har varit förberedelser inför besöket! Kram

Ullis sa...

Jag har varit ute på utflykt idag och knappt varit hemma. Jag har fått ditt mail via Gunilla. Tusen tack! Kramar Ullis

tubakk sa...

Hei. Jeg holder på å sy ferdig noe av selvages/jarekanter. Det skal bli noe til min partner i en swap. Toalettmappen i jeanstøy er herlig. Liker godt å bruke gamle jeans og se ting laget av disse.

MIss Wattpads mamma sa...

Lämnat över en rosa quilt till en arbetskamrats dotter, hoppas att lilla Thea gillar allt det rosa.

Maja sa...

Fint med Jeanstyg!
Kul med fickan!
kram//Maja

Wivi sa...

Har sytt ihop alla 5" kvadraterna som jag skar till igår och sytt en bård runt om. Imorgon ska jag skära sönder det hela med hjälp av min nya twisterlinjal (en där man har flera storlekar i samma linjal).
Kram

Birgitta i Gävle sa...

Tack för inspiratione varenda gång jag läser din blogg (varje dag alltså). Din fina nesse i jeanstyg fick mig så klart att vilja sy en, jag också. Jag fyndade 9 par jeans á 10:-/styck i lördags! Först ska de tvättas, sen ska jag sy ett överdrag till Lynns dyna. Den Stoja hade har Lynn bitit sönder. Lilla valpelände :-)
Medan jag väntar på tvättstugetid ska jag sätta kniven i en massa batikscraps. Jag har en tanke om vad det ska bli, men vet inte om scrapsen räcker. Den som lever får se

tunethi sa...

Discover More Here good quality replica bags try this web-site Ysl replica YOURURL.com louis vuitton dolabuy

sosa sa...

Learn More Here bags replica ysl like this high end replica bags browse around this web-site Loewe dolabuy