Summa sidvisningar

lördag 26 november 2011

Duracellen är nyladdad igen!!

''Ha,ha" ja ivarje fall igår!!!

Frun här i huset fick ett litet  quilt spel igår,,tog fram tyger ,,skar ,sydde ihop ,,skar i sönder igen och sydde åter ihop det hela!!
Vad detta berodde på vet jag inte ,,men ibland är det så skönt att bara få leka...Leka, och då menar jag det  med stort L,,

Blev lite inspirerad av batiktygerna jag skrev om igår,,tycker de är så vackra och fantastiska,,och de flesta passar så bra ihop,hur man än blandar.


Jag har på våra olika  träffar försökt få de mina att leka,,,en del har testat och andra har inte vågat.

När jag igår gick igång,,första för att hitta tyger,,så hade jag inte hemma , så många i batikmönster,,men väl en karta med GAMLA prover,,,inte alls samma ,,men lite lite åt det hållet.

Så jag skar och skar ,sydde ihop ,helt utan tanke,,pressa ,skar och sydde ihop igen.....och så här blev det hela!!Jag har till denna quilt använt Aurfils,Brillo ,,för mig en helt ny  metalltråd, till quiltningen.(Och den fungerade alldeles utmärkt!!)

Nu är det inte första gången jag skär ,syr ,skär och tillslut syr ihop igen.Utan några av sådana quiltar har jag haft med som en inspiration på mina träffar. Vill ni se dem igen??Detta lilla barntäcke,,har varit en inspirationskälla för en del...


och även min gula flätquilt ,, som först var tänkt till regnbågsutmaningen,men fick sedan komma med som inspirationskälla.Detta mönster har många sytt utav och jag är alldeles övertygad om att det ligger  jättefina quiltar på många ,många sängar därute i landet!!

Nu hoppas jag att ni själva testar där hemma,,,,detta är mitt lilla tips idag!!!


Idag är det lördag och därute blåser det rejält,,så mannen och jag stannar nog inne och värmer en glas glögg och njuter av varandra.Han är så ruskig förkyld och ni vet männen och förkylningar......så jag får kanske några timmars sytid idag också.Hm,,får se vad skärkniven går loss i om en stund!!!!!Så...

Bamsekramar från lilla jag!!!

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Tänk så läckert det kan bli av att bara skära, sy ihop, skära igen och sen sy ihop.
Får nog ta och testa detta en vacker dag.:)
Kram Kerstin

Wivi sa...

Vilka härliga milda färger det är på senaste skapelsen. Den gula tycker jag är jätteläcker och den blå är också fin fast du vet ju vad jag tycker om blått :-)
Ta det nu lie lugnt så du inte kör slut på batterierna till jul.
Kram

Maja sa...

Evaj!
Din blå hade jag glömt!
Den är SÅÅÅÅÅÅÅ läcker!!!
Kram och Skype om du vill!