Summa sidvisningar

söndag 23 januari 2011

Melon!!

Blev lite sugen på att titta tillbaka i mitt galleri och se vad jag hade sytt i tekniken Melon.Den är precis som crazy curves, en mall man skär efter och sedan syr ihop.Vi sydde denna tekniken för något år sedan här nere i Apelviken.
Här ser ni hur blocken ser ut.Dessa block har jag  sedan satt ihop till ett rese täcke.Tyget passade så bra till ett sådant alster,tyckte jag.              

                                       

Så här ser täcket ut!Denna lilla vårduk har haft "ben" och finns nu hos en kär vän.När jag ser den idag ,tycker jag den ser så glad ut. Visst beror tygerna mycket i en quilt ,hur resultatet blir.Blir lite sugen,,kanske jag ska ta fram mallarna och sy något liknande till mig själv.Tänka och fantisera gör jag ,,, och håller det lilla chipset igång,,,,sedan får jag väl se hur det hela blir!!Söndags KRAMAR!!

7 kommentarer:

Marianne´s hantverk sa...

Vackert, sådan teknink har jag inte sett. Sytt en kudde som påminner tror inte det är samma.
Kram

Evas Pyssel sa...

Åh vad skicklig du är !!! Det här är ett handarbete jag aldrig sysslat med. Väldigt fina saker du gör !! Lycka till i min utlottning ! // Eva

Maja sa...

Usch; måste du påminna mig om de oanvända mallarna!!!
Tyvärr blir jag inte ens sugen att testa dom!!! Visserligen är dina arbeten, och särskilt den i alla de läckra pastellerna, JÄTTEFINA, men nej; Det här hade jag förträngt!!!
Kram Maja

evaj sa...

Man kan sy Melon på flera sätt,men med mallen är det absolute enklast!!!
Eva ,hoppas,hoppas jag vinner!!
Maria,nu är det dax,ska vi?????Kramar på er alla tre!

lisbethw sa...

Vilken fin teknik, så lika men ändå så olika...Jättefina!

Birgitta i Gävle sa...

Duken är verkligen en glad-duk och resetäcket gör skäl för namnet. Syr du melonerna som applikation, eller är det, ve och fasa, kurviga sömmar?

evaj sa...

Hej Birgitta!! Det är kurvor,,,men med jätte smarta mallar ,de är hur bra som helst.Kram