Summa sidvisningar

måndag 11 juli 2016

Måndag!!
Och varmt välkomna till...
Nr 144!!      Idag skall jag "hänga" ut mig och visa .....ni får gärna diskutera och skratta åt.... min fantastiska quiltning jag börjat med!!!
Jag kan iaf. vara stolt för de pebbles jag säkert är alldeles ensam över att ha skapat.Alltså mitt alldeles egna mönster!! Det ni....Men när alla pebbles är klara i de vita melonerna ( ja så heter detta mönster!!) hur går jag då vidare ?? Vilket mönster skall jag använda och fortsätta med ??? Ingen aning faktiskt och tur är väl det för nu tryter min vita quilttråd både Magnifico men också Aurfil tråd.Så  då kan jag kanske få lite tips av Er om ni har tid nu på semestern ???
Skall jag kanske t.o.m byta färg på tråd på de färgade tygerna ????Hur tänks det där ute ni som kan och har varit aktiva ett tag??
Tidigt på morgonen har jag gått upp för att pebbla... Och tänker ha denna gamla quilt för att testa min nya sömnad. Den har legat länge och väntat på att bli helklar och till quiltens förvåning så får den nu  fler sömmar!!


Detta var min Inspiration om man du kan skryta med detta denna måndag  till Er och nu är jag så nyfiken vad ni har att inspirera men också länka!!!
4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker pebbles är ett av de finaste quiltmönstren som finns, men såå jobbigt att quilta. Använder det oftast på små partier. Jag byter ofta tråd, försöker följa färg om jag inte vill att quiltningen ska synas av en eller annan anledning :) Fortsätta quilta och ditt täcke kommer att bli jättefint!!! Kram

Eliot syr sa...

Jag hade valt tråd efter färgen på tyget. Jag tror det blir för mycket att göra pebbles på hela. Jag är inte själv så van med frihandsquiltningen, det tar jättelång tid att känna sig bekväm med det men bara öva på, det blir bättre och bättre. Kram Karin

Rebecca Grace sa...

I am in love with your quilt! The block pattern is similar to the Rose Dream block pattern that I found in the 1930 Kansas City Star newspaper, except that the center is pieced differently. Are your melons made from curved piecing, or applique?

Your pebbles look great. If you want to change thread colors to match your quilt top, I think that is a good choice for this quilt. You can leave the bobbin thread white and just change your needle thread if your tension is good. Any little dots of white thread visible on the top of the quilt will disappear after the first wash. As for quilting designs, how about echo quilting around the melons?

Allison sa...

I really like the effect of the bold block opposites for this quilt. This will be a dramatic finish!