Summa sidvisningar

måndag 23 november 2015

Välkomna till Visa och Berätta måndag Nr.112!!
112 vad har hänt?? Ja så är vårat larmnummer och dit ringer man bara när man är i nöd och behöver hjälp!
 Och lite så känner jag idag och i nuet och känt en längre tid.....var är våran hobby våran lappteknik på väg?? Vet att jag tjatar och tjatar men jag känner att ni syr så mycket mindre?? eller har jag fel...så vore jag jätte glad. Jag hoppas på att ni sitter hemma och syr i smyg och det ni syr visar ni inte upp....kan jag ha rätt så blir jag jätte glad igen.
 För mig är våran /min hobby livet denna hobby har hjälpt mig i alla lägen både när jag varit ledsen eller glad, sjuk eller frisk...trött eller pigg ... Tillsammans med den har jag också träffat så många underbara vänner och tack vara min blogg så har jag fått så många positiva kommentarer från många av er vilket är den allra  bästa medicinen och inspirationen.
Att jag dessutom fått träffa er på era symöten och fått vara er inspiratör är bara bonus.Som ni förstår är detta livet!!  Jag vet som jag skriver  att jag tjatar men jag vill och önskar  att ni alla kunde känna samma glädje och sy glädje/ inspiration som jag!!


Igår så visade jag ett block en stjärna Friendships star och idag så vill jag inspirera er med en löpare sydd i denna teknik .Denna löpare har jag tänkt som en "nyårsblåsa"...och som en smal  sådan...löpare på bordet ovanpå den vita duken till kvällens dukning och varför inte med silverljusstakar till!
Löparen är sydd i Stof fabrics Brilliant Christmas och är bara 20x95 cm eller 8x37,5 inch.dessutom bara 5 block men önskar ni den längre så sy då givet flera block!!!!


Och så här syr du den lätt ...


men det vet du säkert innan också...bara en påminnelse om ett block som passar otroligt bra i dessa tider!!

Jag har använt mig av 3x3 inch kvadrater och syr du snabbtrianglar som jag visar längst till höger på bilden och ritar först den söm du syr till dina trianglar från hörn till hörn plus ytterligare en markering och söm  en halv inch innanför får du en X-tra triangel ca 2,25 inch kvadrat på köpet och helt " gratis". Den går bra att använda till necessärer Mug Rugs eller en ny löpare med  något  mindre block..
Du skär itu emellan de ritade linjerna sedan efter sömmarna och får då två olika kvadrater/trianglar i två olika storlekar!!

Jag har skurit 8 st 3x3 inch kvadrater av det ljusa tyget .4 av dem är till trianglarna och 4 är till hörnen på blocket.
5 st kvadrater. 3x3 inch av det grå silvriga tyget och där också 4 av dem till tranglarna och så den femte kvadraten mitt rutan.

 Nu hoppas jag inte att behöva ringa någonstans utan att jag bara har fel fel fel... rätta mig gärna är ni snälla..... för visst syr ni och visst vill ni vara med och inspirera oss alla idag??
Snart skall vi ju också ge ett nyårslöfte................!!
Eran Bambi!!3 kommentarer:

Quilt och Söm sa...

Jobbar på att sprida inspiration genom kurserna jag har och på min Facebook sida och instagram.....
Kram

LoNiPe sa...

Jo visst sys det. Ida visar jag en del på bloggen. Ddet var en himla fin och enkel stjärna du visar idag - den hade kanske till och med jag klarat;) Må så gott!

Unknown sa...

Do not worry, a lot of us are still sewing and otherwise your runner is an inspiration for motivation!!