Summa sidvisningar

fredag 20 mars 2015

Färdig till fredag!!
Åter igen en lyckad vecka.....och en till quilt har blivit klar!!Men så har jag små sytt på denna lite då och lite då........och nu är

Min goa och scrappiga Tumbler quilt klar!! 
 
Arbetet med denna började jag på för ca 3 veckor sedan då jag en dag stod och vevade mina lite av större scraps på min Accu Baby Go..
Jag var ju på väg till en sy helg i Mölle lite senare i veckan  och tänkte då ta med denna godis korg som jag fyllt  med tumblers till att ha och  sy på där. 
 
Första em. när vi kom fram började jag att  sy och sammanfogade dessa tumblers och tog då  slumpvist utvalda och sydde ihop.
Rad efter rad blev till och sedansydde jag  två och två rader och så sydde jag vidare....
Faktiskt så tycker jag att det lyckades väldigt bra det är bara ett par bitar som egentligen  skulle behöva att sprättas och få en ny plats men se det fick vara och min quilt fick bli som den blev.

En gammal dags scrappy happy  tumbler quilt i ny tappning!! 

Redan vid säng dax första dagen var toppen klar!! och mer blev det inte sytt på den där .Väl hemma igen efter denna sy helg så fanns det mycket att ta hand om och färdigställa!!Vi var väldigt produktiva där måste jag säga......en så härlig helg...längtar tillbaka!!
För visst är det så att det är så mycket roligare att sy toppar än att montera och quilta!?

Det är inte alltid så lätt att hitta passande bakside tyger och få dem att räcka till .Tycker mitt förråd börjar ta slut med just sådana tyger!!Även till kanter och avslutningskant kan tycker jag vara ett bekymmer.
Men vi var ju vägen om Butiken Annalunda både på ner och hemväg och där fann jag i rea korgen ett väldigt passande tyg till just bakside tyg till min quilt. Samt ett Quilters Line till kant runt om  och ett gammalt tyg fick duga till avslutningskant.

Mycket nöjd vill jag nu idag  presentera min nya scraps quilt för er och som blev färdig till denna fredag!!
Den är 195x 130 cm i storlek och jag har använt en väldigt mörk beige Aurfil tråd till quiltningen och satt min favorit vadd emellan  Hobbs 80/20 påpressbar emellan.

http://richardquilts.bloggspot.no
http://confessionsofafabricaddict.blogspot.ca


Idag vårdagsjämning mulet och lite regn.....igår soligt och bikinin kom på .....

Var rädda om er//BAMBIKRAM

10 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med färgglada quiltar!
Kisar kan man se en svan eller
ett frågetecken
Lolo

Rebecca sa...

Åh vilken härlig färgkombo!

annemarlen sa...

Här lyser flitens lampa som vanligt.
En härlig tumblerkvilt har du gjort, Ha en skön helg, kram.

Turid sa...

Så flott! Er stadig imponert over alt du får gjort. God helg.

Quilt och Söm sa...

Den blev väldigt fin! Trevlig helg!
Kram!

Lilly's Mom sa...

This is such a beautiful quilt you have created. I love the bright colors! Very pretty. Happy Friday!

Julie sa...

Oh, I love tumbler quilts! Scrappy and happy! Yours is lovely, full of color. I have a template for a smaller one like yours, but have only made a larger one. You tempt me!

Julie

Sheila sa...

Beautiful! I love it!

SyCissi sa...

Jättefin quilt.

Angie in SoCal sa...

What a wonderful scrap project is that tumbler quilt. Beautiful and you did it on your home sewing machine. Love it, Bambi. Thanks for linking to WIPs Be Gone. Now what will you have for this week?