Summa sidvisningar

torsdag 3 januari 2013Idag så sov vi länge,,och några av våra "gäster"" sover än...Inatt så regnade och blåste det så att det var svårt att somna om när jag vaknade av detta busväder.
Annars var det vår här igår ,,9gr varmt och strålande sol....en riktig härlig dag.Fotbollen den kom fram och barna gick loss i en match mot de vuxna.

Själv fick jag 5minuter bakom min Janne,,och hann att sy några remsor tillsammans,,och sedan skära i sönder dem  igen...

 
 
Remsorna hämtade jag från en låda där jag lagt gamla ca 2,5 inch breda remsor ,korta ..långa ,,ljusa och mörka,,,och då fick ju  detta arbete bli som det blev..tog en remsa här och en där i lådan.,,,jag tror att det hela blir bra till slut ändå.Visst ser dessa remsor ut som en Jelly rolls??
 
Och givet kan man göra  sådana buntar själv om man vill...men jag tror inte att man har liggande remsor på 2,5 inch på hel bredd och 42st i olika mönster...eller??Visst kan man ta fram hela tygstycken och skära till remsor...men då är det ju inte scraps längre för mig.Hur tänker ni??
 
Jag får väl testa för igår så kom min vinst från Maria ,,den  skärkniv jag vann.Tack.tack Maria och Patrik!!
 
Vore roligt om ni vill kommentera och berätta om ni har testat och sytt med dessa Jelly??Hur ni upplever dessa färdigskurna buntar,,och då tar vi med  Charm P eller LayerC.....också.Som slut på på detta inlägg idag så får ni se några arbeten med dessa färdiga remsor /fyrkanter!
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Kan jag inspirera ER????
Bambikramar !!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jo Eva, Du är en enorm källa till inspiration! Läser din blogg dagligen, fattar bara inte att du hinner så mycket Jag föredrar avtala framför de färdiga paulsens, även om de kan kännas lockande med sina härliga färger.
Kram från Maggan i Skåne

Ullis sa...

Jaaa! Jag älskar att sy med dessa färdigskurna remsor och kvadrater. Det är så härligt att ha koordinerade tyger från en hel kollektion. Kramar Ullis

Anonym sa...

Den eländiga telefonen väljer ord och jag ser inte det i tid! Jag menar att jag gillar scrapsen även om buntarna kan kännas lockande ibland.

Wivi sa...

Har bara en gång sytt av färdigskuret och det var en Bali pops som blev mitt första stora täcke http://wivispyssel.blogspot.se/search/label/Bali-kvilt%20M%C3%B6rarpbilder.
Till mitt stora remstäcke skar jag själv alla 2,5" remsorna (143 st om jag minns rätt)
Kram

Helene sa...

Jag bara fullkomligt äääälskar dessa färdiga buntarna.. använder dessa väldigt mycket och så har jag jättemånga fina underbara böcker om dessa buntar av Lintott, USA. Därmed är jag värdelös på att använda scraps :(. Det är ju du m fl jätteduktiga på. Jag skär ofta en 2 1/2" remsa av mina tyger och lägger i en låda om det bara räcker till.. och då känner jag nog att jag kan kalla den scraps... kram kram

Oline sa...

Takk Eva, ja du inspirerer! Det øverste blå er nydelig, flott teknikk, men har aldri prøvd ferdigkutta remser. Twister er også nydelig, jobber med en juleløper som blir ferdig til neste jul,....håper eg!!

Lizzan sa...

Klart du inspirerar!! Jag gillar att sy med både jellyroll och scraps!!
Med en Jellyroll blir det variation i samklang och (iaf med mina scraps) så blir det mer ett ordnat kaos! Och jag gillar som sagt båda!
Kram Lizzan

Jenny sa...

Balipops är ju som godis - väldigt frestande. Jag har köpt några och sytt av en, det gick fint, fast är ännu en topp.
Ibland kan en färdig bunt bli lite väl "tillrättalagd" i mitt tycke. Det slipper man ju med knas-scraps-sy :-) Tack för all inspiration - keep up the good work! Kram

Bibbi sa...

Mina Duracellbatterier är urladdade sen länge och jag blir förundrad när jag ser hur du går på full speed redan! Kan du inte skicka lite av din sylust till mig??
Fina saker visar du som vanligt!
Kram

Gunilla syr och skriver sa...

Din blogg inspirerar verkligen till att sy! Det är bara tiden som är alldelses för kort föratt hinna med allt som man vill sy.
Gott Nytt År!
Gunilla i Luleå