Summa sidvisningar

fredag 4 januari 2013

Finish it up Friday!
                                         Jelly rolls race!!!


Att sy av dessa färdigskurna remsor är populärt och fantastiskt rolig ,,och det går fort.Frågade er igår om vad ni gillar  Jelly ,,Charm p eller LayerC,, och det blev inte så många svar som jag hoppats på..Men kan iaf konstatera att ni som börjat sy i dessa färdigskurna bitar är sålda,och jag förstår ,för allt stämmer ju  i färg och form.

Nu har jag sytt årets första quilt,,trots alla besök jag haft här under jul och nyårshelgerna.Och i morse så kom de sista stygnen till  på lukkekanten.

Årets första quilt,,till vänster på bilden,, blev en scraps quilt och då sydd med remsor ,,korta och långa,,svarta och vita.... en blandning av gammalt och nytt.Storleken är 195x 120cm..Quilten till höger är sydd av en liten bunt Jelly Rolls med 20 remsor ,,varav det fanns två i varje mönster och färg.

Scrapsquilten har jag satt 80/20 vadd uti,,och den andra får bli en lång duk till altanbordet i sommar,,och fick då dukvadd emellan.

Om ni kommer ihåg så sydde jag något liknande till en månad  av tidningsutmaningen ,,en quilt då med applikation,,,,


 
Blir ni sugna på att sy?????Det hoppas jag ....kan bara säga att det är så roligt,,går fort och jag tycker det blir så bra...Lycka till om ni vågar testa!!!!!
 
BAMBIkram!!!!

8 kommentarer:

Wivi sa...

Mina hopsydda remsor ligger i ide i en låda på balkongen :-)
Kram

Maja sa...

Duracell, Duracell, Duracell;-)
Kram

Pumlans flitiga fingrar sa...

Jag tycker att det ibland är väldigt roligt att sy med de färdiga tygrullarna eller kvadraterna. Men lika ofta vill jag sätta ihop egna kombinationer. Men de är väldigt praktiska, färdiga i storlek och allt. Sparar en del tid också!
Duken ser väldigt "vårig" ut! Man får ett hopp om ljusare tider!

Gunilla sa...

Fin kvilt med blomapplikationerna!
kram

tubakk sa...

Dette var flott. Har ikke prøvd denne teknikken, men det ser ganske enkelt ut. Akkurat nå har jeg nok med alle lappene fra Easy Street. God helg til deg!

Sue sa...

Fint och roligt!

Katherine sa...

Beautiful!

Lizzan sa...

Oj vad du ligger i!!! Och fina är dem båda två på sitt vis! Har faktiskt ett scrapsrems projekt på gång, får väl se när och om det blir klart ;)
Kram Lizzan