Summa sidvisningar

måndag 30 januari 2012

Godmorgon ,,denna måndag...

..ny vecka och nya utmaningar ligger framför fötterna eller näsan ,,hur man ser det hela.....

Vaknade iaf. till en stor sol.som lyser in i stugan ..och idag måste vi börja med våra promenader igen, som legat nere ,efter våran förkylning.Vi hade tänkt börja igår redan ,,men då bet det så i näsan på mig att orken och lusten tog slut!!Ett enkelt lite tips från mig till Er,,kommer här idag.  LINJALER!!!!
Jag har fastnat för bla. dessa tre linjaler...som alltid ligger på skärmattan !! 2,5x2,5 inch,,2,5x18,5 inch,,,och corner timmer linjalerna.
Varför ?? Jo,när jag gick över från cm till inch  så förstod jag att de flesta mönster utgick från 2,5 inch.....
Därför började jag att skära till av de små fyrkanterna ,2,5x2,5,,av de tygbitar jag fick över ,,och la dessa scraps  i en burk.
En härlig burk med färgglada scrapsbitar fylldes snabbt!!

För att vara riktigt effektiv ,,,så kan man  varje gång du syr en söm ,börja ,,, med två scrapsbitar,,och vips så har du gjort ett arbete,,som du inte tänker på egentligen att du gjort.Syr du sedan ihop två och två fyrkanter så har du snabbt och enkelt en fourpatch!!Lätt va!!


Lätt va??Likaså är det med den långa linjalen,,,smart sätt att ta vara på lite  längre biter och nu kan du ju göra dina egna JellyRolls,som blir så häftiga!!!

Min tredje och nyaste linjal är Cornertrimmern !!!


Samma här!!! Skär till av dina scraps och du får en härlig färgglad burk med trekanter!!Sy ihop ljusa och mörka och du har färdiga fykanter med trianglar,,till användning för något alster du skall göra.


Här har jag kombinerat ihop dessa cornertrimmer till flygande gäss!!


Detta är en av de sista quiltarna jag gjort och kombinerat mina scraps fyrkanter och cornertrimmen!!
Jag har då skurit ner mina  trekanter av cornertrimmen,,med min  lilla fyrkantslinjal till 2,5 inch.,så det hela ska stämma ihop.Enkelt och lätt och vips,  om du jobbar så här,så har du halva quilten  med scraps klar utan att du behöver tänka!!!!!!Bra va?????


Har du inte dessa linjaler,,ja då har du inte träffat mig.För dessa tjatar jag alltid om......Ett bra sätt tycker jag att dels ta vara på scrapsen på ett bra sätt,,och jag tycker också att jag får härliga quiltar!!
Samtidigt ett bra sätt att få ut det mesta av de tyger man köper,,som inte ska gå till papperskorgen!!!
Visst kostar linjalerna en peng ,,men det gör tygerna också!!!
Cornertrimmern är billig ,,endast 25:-,,och det är den,, tycker jag ,,  värd!!!Givetvis de andra två,,,,,,,,Ett långt inlägg idag,,,hoppas jag tänt en liten låga hos er,,kanske många av er arbetar så här,redan????

Vore jätte roligt att höra från Er,,få se era arbeten om ni börjar och tänka och sy så här!!!


Lycka till mina vänner .och Bamsekramar från lilla jag!!!!!

8 kommentarer:

Smultronbo sa...

Vet inte om jag har så mycket scraps ännu, men det kanske är då det är bäst att börja jobba på det här viset du gör? Så man kommer igång från början och tar till vara alla småbitar som nu bara hamnar i en kartong. Tack för tipset. Vart har du köpt den lilla triangel linjalen? Hittar den inte på nätet. Tack igen för att du delar med dig. Väldigt inspirerande.

Lisbeth sa...

Var köper jag dessa linjaler?
Jag är så glad att jag hittat din blogg och tar emot alla tips man kanfå.

Maja sa...

Som du vet har jag alla dessa.
Den långa inchlinjalen är verkligen toppen och den lilla fyrkanten är en liten pärla.
Ännu en trekantslinjal har lyckats gömma sig för mig!
kram

flisa sa...

Det her var et kjempegodt tips, fin måte å få brukt opp scraps på. Ha en flott kreativ uke :-))

Gudrun sa...

Ja, ja tjatmoster!! Jag köper väl dom då!. Lämnar nu din blogg för att hälsa på Lappelisa :-)

Berith sa...

Viken bra ide med linjalerna. Men du har ju alltid bra ideer. Men ge mig förslag på vad för sorts burkar du lägger det i . Min fantasi är som bortblåst.

Lisbeth Widén sa...

Vore glad om du kan ge tips var du köpt dina linjaler och triangeln
Lisbeth.widen@comhem.se

evaj sa...

Lisbeth!!Jag har mailat till dig!!
Annars har jag köpt dem hos www.butikenannalunda.se tel 0431-451496
Berith!!Jag bor ju nära Ullared och Gekås ,,och har hittat jättebra Lite större burkar med bra lock där ,,för en billig peng.De är genomskiliga ,,så det syns vad jag fyllt dem med.dessutom staplingsbara.Kram till Er