Summa sidvisningar

måndag 6 januari 2020

Visa och Berätta Måndag!!! Nr 364


         Idag har jag tänkt visa månadens mönster  som har blivit en löpare.
Varje månad har jag tänkt att försöka lägga ut ett mönster som ni kan sy antingen till den duk löpare quilt eller varför inte bara till ett par grytlappar... eran fantasi gäller!!!


Som ni vet har jag flaggat för att använda Charm Pack dessa härliga kvadrater för att få fram en del stora som små kvadrater (HST!!) tjat ja så är det. Därför tänkte jag gå ett steg till men  detta sysätt vet ni ju egentligen  om och kan .....
Så idag tillkommer att sy av hörn.
Till detta mönster delar du en charmpack i först två delar på mitten .Sedan skär du av upptill på kvadraten 1/4 inch du har nu två kvadrater som mäter 2,5x4.5 inch!!

Därefter lägger du en kvadrat 2,5x2,5 inch på rektangel som du dragit ett steck från hörn till hörn(SYlinje)Till vårat mönster idag så ser du att de dragna linjerna ligger åt olika håll.Detta är jätte viktigt att se upp med!!!
Sy i den ritade linjen och sedan skär du av 1/4 inch från linjen Pressa. BILD 1

Bild två!! Vill du ta tillvara och spara den triangel du får över och göra en mindre HST går detta jätte bra;Rita då ytterligare en linje en halv inch från den första linjen sy också iden och skär sedan  mitt emellan.

Sedan  använder du våra vanliga HST. Bild ovan 


 Mitten kvadraten är 4,5x4,5 inch och de små kvadraterna är 2,5x2,5 inch.Blocket ser ut så här  innan det är ihop sytt.!!

3 bruna charmpack 5 gula charmpack samt 5 beiga charmpack är åtgången till ETT block.
Mina charmpack är från Anna och fabrikant är Wilmington prints Kvadraterna är hämtade från två olik Charmpack.Ett enkelt mönster som var jätte trevligt att sy  och av tre block får du denna löpare!!
Jag hoppas att du nu vill testa detta och alla andra månadsmönster som kommer under året och då syr dem i dina egna tyger färger och mönster. Vore så tacksam om du dessutom vill visar upp dem för oss och inspirerar varandra.


Bambi