Summa sidvisningar

måndag 29 maj 2017

Välkomna denna måndag till Visa och Berätta!!

Välkomna till vårens och Maj månads sista Visa och Berätta måndag. Men vi hade ju så härligt sommarväder i helgen så jag tycker vi säger sommarens första istället.
Denna sköna värme har vi väntat på länge och vad passade bättre än denna helgen när så många var lediga!

Idag tänker jag visa ett gammalt mönster som var så populärt för ett antal år sedan Jelly Rolls racet!!Kommer ni ihåg? Jag minns att vi sydde remsor så det rykte dels egna men också dessa läckerbitar från färdiga förpackningar.
Min quilt idag är sydd från en påse med helt omöjliga tygremsor ....kanske var jag på väg till soptunnan med dem vilket är högst troligt...men....ekorre som jag är och då förstår ni.En quilt som kommer att bli en solquilt på klipporna i sommar eller stranden.

Denna quilten är i storlek 80x180cm och  med  80/20 vadd emellan samt Yli quilttråd .
Denna är också en annan gammal quilt med bara rosentyger och just denna typen med tyg sydde jag tre stycken quiltar till mina töser.


Scraps!!

Tror att denna Jelly Roll tygserie hette Avalon men rätta mig gärna om jag har fel!!

3 kommentarer:

Gretchen Weaver sa...

Those jelly roll quilts are a good way to use up fabric. They make nice quilts too.

Anonym sa...

Jag har också sytt ihop remsor, men blev så missnöjd med resultatet att jag lade bort det sydda. Ibland tar jag fram det och använder det till "testnessar" (när jag vill prova ett nytt mönster) och jag har också sytt väskor av det. Jag kan ju inte bara slänga bort det :)Kram Gun

Elin sa...

Dette var ein kjempegod ide, lage avlange kviltar i denne teknikken. Fine til stolar, utebord o.l. Takk for ideen!