Summa sidvisningar

torsdag 4 februari 2016

Block nr 3!!


Nu ska ni få sy igen......hoppas jag ...för ni hänger väl med på mina Sampler block med snabbtrianglar!!

I förra veckan kom de två första blocken och även då en beskrivning på hur ni börjar!!och även idag så får ni hur ni startar!!


 Sampler quilt i Modern half square triangle !!

som kommer att innehålla 24 olika block. Quilten kommer att bli en perfekt mysquilt i storlek. Jag kommer att sy mina block i vitt och svart och då räknar jag med en tygåtgång på 12 remsor på hel bredd av varje färg och 5 inch breda.

Vill ni vara med och sy dessa block??

Så kan ni givet sy den i de färger ni vill som passar er bäst... scraps tyger jultyger eller varför inte en Amish quilt!!Låt fantasin flöda!!
Här kommer en enkel beskrivning hur du börjar och skära ..sy dessa trianglar. Till varje färdigt block behöver du 4 st vita och 4 st svarta ( bastyg)kvadrater 5x5 inch.

Bild ett: Av dina 5 inch breda remsor skär du ut 4st vita och 4 st svarta kvadrater 5x5 inch .Lägger ihop två och två ( en vit och en svart räta mot räta)
Bild två: Sy med din inchfot runt om alla fyra sidorna på kvadraterna .Jag har ritat med blå penna hur du syr.
Ibörjan och slutet på varje sida fäster jag tråden så den inte löper upp efter nästa moment.
Bild nr tre: Skär nu ifrån hörn till hörn itu din kvadrat här har jag också ritat hur du skär med blå penna.
Av varje kvadrat du nu sytt skär du fram 4 st triangelblock. Till varje färdigt triangel block går det 16 trianglar och du behöver då ytterligare tre kvadrater att sy runt och skära upp.
När jag pressar trianglarna  delar jag på sömmen vitt mot vitt och svart mot svart.Jag tycker det är lättast så för att få spetsarna fina när jag syr ihop blocket .

Lite så här går det till......

Och idag så kommer block nr tre!!
Lycka till mina vänner önskar Bambi!!

Inga kommentarer: