Summa sidvisningar

måndag 28 december 2015

Årets sista Visa och Berätta måndag!!Välkomna!


Jag tycker att 2015 har gått så fort....och nu är vi på de sista skälvande dagarna och snart går vi in i ett nytt orört år!!Och detta skall bli så spännande!!

 Därför vill jag idag Visa (er)och Berätta denna måndag för er hur man syr en mycket enkelt block och för mig är det ett myller block.
Men det beror ju givet på tygerna man använder. Jag har sytt många scraps quiltar just med denna teknik och den är avkopplande och rolig att sy.
Det enda egentligen man behöver tänka på är sömsmånen och den sys med inchfot. Sömsmån = 2st kvadrater som är 2,5x 2,5 inch och sys ihop och då skall måttet bli/vara 4,5 inch. Vad du behöver till ett block  är en st. 4,5x 4,5 inch kvadrat och  2st kvadrater 2,5x 2,5 inch och dessa små kvadrater syr du sedan ihop. Och som du ser på bilden syr du sedan ihop den stora kvadraten och de två st mindre.
Du syr sedan så många block som du vill till en härlig myller quilt och blockets storlek är 4,5 x 6,5 inch.
Placeringen sedan ser du också på bilden hoppas jag...Rad ett stort block upp och rad två stort block ned osv. Hoppas du vill testa!!


 Välkomna idag till Visa och Berätta måndag inspiration bloggen som just du kan vara med och påverka!!


3 kommentarer:

Turid sa...

Takk for at du viser oss denne blokken. Jeg er litt tidlig ute i dag, for jeg skal være på reise hele mandag. Ha fortsatt fine dager i det gamle året. Så møtes vi til nye eventyr neste år.

Ammi sa...

Tack för ditt tips , kram

Julie sa...

Ditt block ar enkelt men spännade! Jag tycker om hur ögonen måste först flytta runt kvilten innan man ser mönstret. Det här är fint!

Julie @ Pink Doxies