Summa sidvisningar

tisdag 23 juni 2015

Scrap vortex QAL week 3
är Amanda Jean inne på med sin utmaning till alla oss som vill hänga på.Följ  hennes blogg  http://crazymomquilts.blogspot.se  där ni får tips och även läsa henne tankar.

Jag kommer att hänga på denna utmaning men i sakta och min egna takt och tanke.Det är mest tiden som saknas för som ni vet har mina barnbarn och jag sommarlov!!Och kanske fram till hösten så finns ett resultat....som ni  får se.

Hur som helst så har mina sy tjejer här i Viken provat ett mera organiserat scraps block och detta sydde vi till allas förtjusning i våras.


 
 
 


Detta block är inget nytt snarare ett gammalt och beprövat men kanske kan jag ge lite inspiration till alla er som har smala små remsor som bara  ligger och "skräpar".
Rita en fyrkant  (6,5x6,5 inch) gärna på riv vliselin och från ett hörn tar ni ett mått ca 3 inch  på båda sidorna om hörnet och markerar.Sedan   ritar ni en linje mot hörnet mitt emot  från markeringarna och då har ni mitten på scraps blocket (det lila enf.tyget).
Lägg erat tyg så det täcker(tänk alltid på sömnsmånen ) eran linje ni ritat och sedan syr ni med smala remsor på varje sida tills blocket är täckt,,,,ytterligare 3 block behövs för att ni skall få ett helt block!!
Vill ni ha exakta mått på remsorna får ni fortsätta att rita givna mått  på vliselinet.

Givet kan ni göra blocken större och använda smala breda snea eller  raka remsor ....allt som ligger och tar plats i era scrapskorgar!!               Lycka till!!
         
Länkar gör jag idag till följande bloggar!
http://conniekresin.com
http://quiltstory.blogspot.se
http://ihavetosay.typepad.com


Ha det gott!!Bambikram

1 kommentar:

Pumlans flitiga fingrar sa...

Vilken fin och bra inspiration! Tack!