Summa sidvisningar

tisdag 30 december 2014

Nyårs recept!!

Nu har vi två dagar kvar på vårat gamla år och det känns både sorgligt mest för att 2014 har gått så fort...men också intressant spännande att gå in med nya utmaningar i ett helt orört år.

Min förhoppning och önskan är att vi tar väl vara på våran underbara hobby för den vidare till våra sy vänner med ett givande och tagande.Då hoppas jag givet att era sy maskiner går varma hemma i era sy grupper eller bara att sy själv eller med varandra.

Jag har ju min Visa och Berätta måndag ,där du kan länka,som fortfarande är öppen idag fram till midnatt och visa upp din fina bloggsida med de alster du syr.
Med den länknigen vill jag försöka att få er att visa upp och INSPIRERA oss alla andra med det ni håller på med i våran hobby men också färdiga quiltar eller bara något bra hjälpmedel eller lektyr.
Så tänk på att MÅNDAG är det att Visa upp INSPIRERA och kommentera.

Denna tisdag vill jag försöka få er att sy en mycket enkelt block och det blir också en väldigt enkel bild på en beskrivning!!
Har ni en Layer Cake liggande hemma?? Om... ta då fram den och använd den till denna quilt.
En Layer Cake är en bunt med tyger 10x10 inch kvadrater och oftast är det 42 st olika tyger i den i en helserie.

Har du ingen hemma så går det bra med 4st Charmpack eller helt enkelt egna skurna kvadrater av tyger.Ett Charmpack är precis som en Layer Cake men med måtten 5x5 inch!!


Nyårs receptet ....beskrivning eller mönster....

Skär till 4 st kvadrater i 5x5 inch eller dela varje Layer Cake   i fyra delar.
Skär också till remsor av ett bastyg 2,5 inch breda på hela bredden.

Till varje kvadrat går det två stycken små kvadrater 2,5x2,5 inch....så remsorna skär du sedan i kvadrater 2,5x2,5 inch.(Till hela blocket 8st!!)

Lägg dina två små kvadrater ovanpå räta mot räta på din större och mönstrade kvadrat 5x5 inch enl bilden den gula kvadraten.'
Rita med en märkpenna diagonalt från hörn till hörn som jag visar och sy en söm där.Vill du spara och samla små trianglar ...att ha till ex. en necessär...så ritar du ytterligare en linje 1/4 inch innanför den första linjen och syr även en söm där.
Skär sedan emellan sömmarna och du har nu din "riktiga" kvadrat färdigt men också två små tringelblock ...pressa.
Gör så ytterligare tre ggr av dina fyra kvadrater....nu har du ett helt block klart. Fortsätt så här med dina kvadrater/block så stor du vill ha din quilt!!
Blocket är 9,5 inch klart och jag har då använt en  inch pressar fot.Lägg ut dina fyra kvadrater enl bilden och sy ihop till ett block.....fortsätt .....så ... här!!

Ett litet tips idag till er från mig om ni vill sy något enkelt som går fort och blir bra.Kanske har ni gott om tid  över nu i den kommande nyårshelgen??Tyger vet jag att ni har iaf......eller??

Själv skall jag försöka nu på fm. att sy klart SÅ mycket som möjligt för sedan måste jag städa bort ALLT  syrelaterat från min hörna på köksbordet...PUH!!!!!! Vi skall ju ha gäster imorgon och jag tror de hellre vill ha någon god kötträtt att äta än trådar och dyl.!!!Vad tror ni??

Kram till er säger Bambi!!


Länkar gör jag denna tisdag till
http://conniekresin.com
http://quiltstory.blogspot.se
http://ihavetosay.typepad.com

11 kommentarer:

Immi sa...

Tack för ett bra tips, blocken blev som små blommor.. Ha det så trevligt imorgon o Gott Nytt till dig också. Kram Immi

Ammi sa...

Tack snälla du för tipset !

annemariesquilt sa...

Godt Nyttår til deg..
Morsomt prosjekt på gang hos deg :-)
Jeg fikk sydd litt i går men ellers har det vært dårlig med sying da jeg ikke har vært så mye hjemme i julen og blir også bortreist nyttårshelgen og hele neste uke.. Gøy å se deg sy ivei !!

Wivi sa...

Tack för tipset.
Jag har massor av "hörnor" liggandes lit övre allt - kanske ska börja med att sy ihop dem till kvadrater innan jag skär till nya :)
Gott Nytt År önskar jag dig och din Rutkock.

eva sa...

Tusen tack, Eva! Jättebra sytips du bjuder på! Det finns ju så mycket roligt att göra så det gäller bara att komma ihåg alla förslag som man har liggande på vänt. Ha ett riktigt Gott slut och ett riktigt Gott Nytt Sy-år!
Kramisar

Mia B sa...

Tack för tipset och en fin och inspirerande blogg.
Jag önskar dig ett riktigt
Gott Nytt syÅr!
Kram Mia

Annette sa...

Så flitig och driftig du är!
Syr själv en del men mellan jobb och sömnad så måste det bara löpas lite också :))
Gott Nytt SyÅr

Quilt och Söm sa...

Fint block! Kul idé att sy den andra kvadraten samtidigt, jag hade kastat dom bitarna 😉
Gott Nytt År och TACK för all inspiration du ger dag efter dag! Hoppas du får ett trevlig nyårsfirande! Kram Heléne

Newbie Jen sa...

very inspirational. Keep it up!

Zenia Rene sa...

Lovely =)

Christine S sa...

Love this block!